Računalništvo, telefonija
02.12.2017 10:50

Deli z drugimi:

Share

Adaptive Defense je najboljša zaščita pred napadom WannaCry

Adaptive Defense je najboljša zaščita pred napadom WannaCry
Adaptive Defense je najboljša zaščita pred napadom WannaCry
 • Adaptive Defense blokira napredne napade, ki jih druge rešitve ne vidijo, tudi napad WannaCry in podobne.
 • Nov varnostni model z večjo preglednostjo, sposobnostjo odkrivanja, blokiranja groženj ter poročanjem omogoča takojšen odziv rešitev Panda Security na kibernetske grožnje.
 • Naša napredna varnostna zaščita iz oblaka uporablja tehnologijo kontekstualne inteligence, ki ščiti ne le naše stranke, temveč omogoča aktivno sodelovanje mednarodnih kibernetskih varnostnih služb,” je povedal Juan Santamaría, izvršni direktor podjetja Panda Security.
 • Ko je izsiljevalska škodljiva koda WannaCry začela svoj napad v številnih španskih podjetij in hitro prerasla v globalno grožnjo, sta tehnična ekipa podjetja Panda Security in njen varnostni laboratorij napad vzela pod drobnogled in spremljala njegovo širitev. Kibernetski napad, ki je dosegel več kot 150 držav in okužil več kot 200.000 pretežno poslovnih uporabnikov in javnih ustanov, je pokazal, da je večina tradicionalnih varnostnih rešitev nezadostnih. Področje kibernetske varnosti zato potrebuje drugačne prakse in pristope.

  Napredna zaščita Adaptive Defense je s svojim stalnim spremljanjem in razvrščanjem spletnih groženj še enkrat več dokazala svojo učinkovitost in pred škodljivo kodo WannaCry zaščitila vse stranke, ki so imele aktivirano zaščito na svojih računalnikih. Še več, Panda Security je potrdila, da v IT-okoljih, ki jih v celoti ščiti rešitev Adaptive Defense, ni prišlo niti do ene same okužbe.

  Organizacije, kot je španski Narodni kriptologični center, se zanašajo na nov varnostni pristop, ki spremlja vse, kar se dogaja v poslovnem omrežju podjetja. Izjemno preglednost rešitve Adaptive Defense glede krajine kibernetskih groženj je omenjena organizacija uporabila tudi za pripravo uradnega poročila širitve škodljive kode WannaCry.

  Zaščitite se
  Obstaja zelo visoka verjetnost, da bodo napadu WannaCry sledili novi podobni napadi, saj bodo napadalci še naprej izkoriščali ranljivost EternalBlue in zanjo pripravili nove škodljive programske kode. Prav zato družba Panda Security podjetjem in posameznikom svetuje naslednje ukrepe:
  Uporabljajte novo generacijo varnostne zaščite pred virusi in škodljivimi kodami ter napredne požarne zidove.

 • Posodobite računalnike in sisteme z najnovejšimi varnostnimi posodobitvami proizvajalcev strojne in programske opreme.
 • Ne odpirajte datotek, priponk ali klikajte povezav v e-poštnih sporočilih pošiljateljev, ki jih ne poznate ali jim ne zaupate. Prav tako ne odgovarjajte na takšna e-sporočila.
 • Bodite pozorni pri klikanju na povezave v e-sporočilih, spletnih klepetalnicah in družbenih omrežjih, tudi če jih prejmete od znancev.
 • Redno izdelujte varnostne kopije svojih podatkov na svojih napravah, posebej tistih, ki so najbolj občutljivi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku