Dodatki za računalnike
09.03.2011 14:33

Deli z drugimi:

Share

ACME z novim multimedijskim predvajalnikom DP-01

ACME DP-01 za nizko ceno ponuja precej.
ACME DP-01 za nizko ceno ponuja precej.

Podjetje ACME, katerega distributer pri nas je podjetje Jovidan, ki je pripomoglo k udeležitvi Računalniških novic na letošnjem CeBIT-u, ponuja številne produkte iz sveta elektronike. Med drugim lahko v njihovi prodajni liniji najdemo slušalke, računalniške miške, spletne kamere, MP3 predvajalnike in še bi lahko naštevali. Podjetje pa je nedavno svoj prodajni asortiman razširilo tudi z zelo zanimivim multimedijskim predvajalnikom z imenom DP-01, s katerim se želijo postaviti po robu sorodnim prevajalnikom, ki slišijo na ime Xtreamer.

Multimedijski predvajalnik ACME DP-01 ob povezavi s trdim diskom preko USB-ja 2.0 omogoča prikazovanje različnih multimedijskih vsebin. Video posnetki na njem lahko brez težav tečejo v 1080p video standardu. Podpira številne video formate, kot na primer AVI, MKV, TS, MPG, MP4, DIVX, MOV, VOB, M2TS in DAT. Vse video posnetke pa se lahko brez težav gleda tudi s podnapisi, saj podpira formate SRT, SSA ter SUB. Seveda je dobro poskrbljeno tudi za zvok, kajti ACME DP-01 podpira priklop sistema Dolby Surround, podpira pa tudi predvajanje datotek v danes najbolj razširjenih zvočnih formatih MP3 in WMA . Na njem najdemo tudi številne izhode. Med drugim lahko srečamo izhode HDMI, RCA Y/Pb/Pr, RCA za audio in video ter optični Toslink.

Tudi sama zgradba predvajalnika je precej kvalitetno osnovana, saj je zgrajen iz lično oblikovanega brušenega aluminija. Glede na vse opisano bi pričakovali, da je cena multimedijskega predvajalnika ACME DP-01 precej visoka. Temu ni tako, saj se ga da v Evropi dobiti že za dobrih 50 €.

Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

Prijavi napako v članku