Telefoni
25.03.2014 09:11

Deli z drugimi:

Share

Najslabši iPhone vseh časov z boljšo prodajo od Galaxyja S4!

Pametnemu mobilnemu telefonu iPhone 5C vsaj po številu prodanih enot vodilni izdelki konkurenčnih podjetji ne sežejo niti do kolen!
Pametnemu mobilnemu telefonu iPhone 5C vsaj po številu prodanih enot vodilni izdelki konkurenčnih podjetji ne sežejo niti do kolen!

Čeprav so številni kritiki Applov pametni mobilni telefon iPhone 5C označili za najslabši mobilnik družine iPhone vseh časov, je število doslej prodanih enot novosti presenetilo tudi največje skeptike. Podjetju iz Cupertina je namreč v zadnjem tromesečju lanskega leta uspelo prodati kar 12,8 milijonov mobilnikov iPhone 5C, medtem ko je paradnega konja podjetja Samsung Galaxy S4 kupilo »le« devet milijonov uporabnikov storitev mobilne telefonije. Podjetju Apple je v zadnjem tromesečju lanskega leta sicer skupno uspelo prodati kar 51 milijonov enot pametnih mobilnih telefonov iPhone, od tega 31 milijonov mobilnikov iPhone 5S in 6,4 milijonov mobilnikov iPhone 4S.

Applov pametni mobilni telefon iPhone 5C je po številu prodanih enot prekašal tudi druge proizvajalce mobilnih naprav. Podjetju Nokia je na primer v zadnjem tromesečju lanskega leta uspelo skupno prodati 8,2 milijonov mobilnikov Lumia, podjetju BlackBerry pa le okoli 6 milijonov pametnih mobilnih telefonov poslovnega razreda. Pri tem velja še omeniti, da kljub relativno dobri prodaji Applovega mobilnika iPhone 5C, njegova partnerska podjetja trenutno imajo na zalogi še vedno več kot dva milijona kosov cenejšega iPhona, trgovci in prodajalci pa dober milijon, kar za Applove investitorje definitivno ni spodbuden podatek.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več