Igre
09.09.2012 09:18

Deli z drugimi:

Share

Hacker uspešno nad konzolo PlayStation Vita

Lastniki konzole Sony PlayStation Vita bodo lahko kmalu lažje in učinkoviteje poganjali doma izdelane računalniške igre in programe.
Lastniki konzole Sony PlayStation Vita bodo lahko kmalu lažje in učinkoviteje poganjali doma izdelane računalniške igre in programe.

Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita je med igričarji zelo priljubljena. Ta namreč ponuja božansko igričarsko izkušnjo, saj je opremljena s šestosnim senzorjem gibanja, dvema analognima krmilnikoma vrste Thumbsticks in celo sledilno ploščico (touchpad) na hrbtni strani. Poleg tega ponuja še petpalčni oziroma 12,7-centimetrski na dotik občutljiv zaslon OLED. Zaradi tega je Sony PlayStation Vita zelo priljubljena tudi med hekerji in programskimi pirati.

Nov podvig na področju hekanja priljubljene prenosne igralne konzole je tokrat dosegel računalniški mojster Yifan Lu. Ta je napreč pripravil rešitev, ki omogoča enostavno in učinkovito poganjanje doma izdelanih računalniških iger. Novost dejansko izkorišča novo programsko luknjo, ki jo je programer odkril na podlagi večmesečnega raziskovanja. Trenutno še ni znano za kakšno ranljivost točno gre, saj je računalniški mojster programerski javnosti še ni razkril.

Programski »dodatek« za poganjanje doma izdelanih računalniških iger še ni na voljo, saj je programer Yifan Lu šele dobro pričel z delom. Na srečo lahko napredek računalniškega mojstra spremljamo na spletnem portalu Github, in sicer na naslovu http://goo.gl/hBGZ0. Do priprave novega programskega »dodatka«, lahko uporabniki prenosne igralne konzole Sony PlayStation Vita za poganjanje doma izdelanih iger koristijo »nalagalnik« Vita Half Byte Loader, ki ga je pripravil računalničar s psevdonimom Wololo. Ta izkorišča ranljivost v računalniški igri Psn in omogoča kopiranje datotek na konzolo brez potrebe po povezavi v svetovni splet. Programska oprema Vita Half Byte Loader je dosegljiva na naslovu http://goo.gl/zZzU7.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več