Računalništvo, telefonija
05.07.2011 09:41

Deli z drugimi:

Share

NEC Lenovo Japan postal največji proizvajalec računalnikov na Japonskem

Združeno podjetje družb Lenovo in NEC, poimenovano NEC Lenovo Japan, je postalo največji proizvajalec računalnikov na Japonskem. Po zadnjih podatkih ima novoustanovljeno podjetje kar 25-odstotni tržni delež, še posebej močno pa je prisotno tako v gospodarstvu kot tudi v javnem sektorju. NEC Lenovo Japan bo v prihodnje skrbel za nove inovacije ter napredno podporo strankam, saj si družbi ustanoviteljici obetata vrsto globalnih sinergij.
NEC Lenovo Japan postal največji proizvajalec računalnikov na Japonskem
NEC Lenovo Japan postal največji proizvajalec računalnikov na Japonskem

Podjetje NEC Lenovo Japan bo gradilo na zdravih temeljih matičnih družb in si prizadevalo za ustvarjanje kar največje vrednosti v očeh uporabnikov in partnerjev. Ti bodo deležni inovativnih izdelkov, s pripadajočimi storitvami najvišjih standardov.

“Ponosni smo na oblikovanje skupine NEC Lenovo Japan. Od januarja, ko smo najavili to sodelovanje, smo postavljali temelje za visokokakovostno ponudbo računalnikov in spremljajočih storitev. Uporabniki in stranke na Japonskem bodo deležni najboljšega, kar imamo ponuditi. Prizadevali si bomo k dodatni krepitvi večinskega tržnega deleža na japonskem trgu ter širitvi strateškega sodelovanja tudi na druga področja,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

Družbi NEC in Lenovo sta tako 1. julija ustvarili skupino NEC Lenovo Japan, ki jo sestavljajo tri podjetja: Lenovo NEC Holdings B.V., NEC Personal Computers Ltd. ter Lenovo Japan Ltd. Lenovo je družbi NEC plačal 175 milijonov ameriških dolarjev v obliki delnic družbe Lenovo. Lenovo bo imel v novoustanovljeni skupini 51-odstotni delež, NEC pa 49-odstotnega. Skupino bo vodil Hideyo Takasu, predsednik in izvršni direktor NEC Personal Computers Ltd., odgovoren pa bo predsedniku uprave, ki jo bo vodil Roderick Lappin, predsednik družbe Lenovo Japan Ltd.

“Z novo oblikovanim zavezništvom bosta pridobili obe družbi, hkrati pa tudi japonski trg računalnikov ter uporabniki. Naši cilji so jasni: želimo doseči vodilno mesto na področjih zadovoljstva uporabnikov z vidika kakovosti izdelkov, njihove funkcionalnosti ter podpornih storitev. S strateškim partnerjem bomo iskali tudi nove tržne priložnosti na globalnem trgu,” je povedal predsednik družbe NEC Nobuhiro Endo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več