Triki in nasveti
19.06.2010 08:47
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odkrijte vzrok za nedelovanje vaše brezžične povezave

Težave pri delovanju brezžičnega omrežja nam lahko povzročijo kar nekaj sivih las.
Težave pri delovanju brezžičnega omrežja nam lahko povzročijo kar nekaj sivih las.

Kolikor imate prenosni oziroma namizni računalnik povezan v internet brezžično preko usmerjevalnika, se vam lahko ali pa se vam že je zgodilo, da je prišlo do nedelovanja povezave. Vzrokov za to, da povezava ne deluje, je lahko zelo veliko. Oglejmo si nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo lahko v prihodnje v pomoč pri ugotavljanju, kaj je vzrok za to, da vam povezava ne deluje.

  1. Vaš računalnik prestavite v nek drug prostor in preverite delovanje povezave. S tem lahko ugotovite, ali je morda samo preslab signal v prostoru kriv za to, da vam povezava ne deluje.
  2. Povežite računalnik in usmerjevalnik z ethernet kablom. Če povezava še vedno ne bo delovala, težava ni v slabem signalu.
  3. Začasno izklopite varnostne komponente in preizkusite delovanje povezave. Nepravilna gesla in pa nekompatibilni šifrirni standardi lahko povzročijo kar nekaj težav pri delovanju omrežja.
  4. Preizkusite delovanje povezave s še kakšnim drugim računalnikom oziroma drugo napravo (npr. pametnim mobilnim telefonom). Če bo ta nova povezava delovala, je krivec za nedelovanje vaše prejšnje povezave vaš računalnik.
  5. Delovanje svojega prenosnega računalnika lahko preizkusite tudi v kakšni bližnji kavarni, ki ponuja brezžični dostop do interneta. Če bo povezava delovala, težave ne iščite v vašem prenosnem računalniku.

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več