Operacijski sistemi
13.10.2024 08:28

Deli z drugimi:

Share

Kako namestiti novi Windows 11 24H2 na nepodprt računalnik?

Na srečo lahko novi operacijski sistem Windows 11 24H2 namestimo tudi v primeru, če naša strojna oprema ni povsem skladna s strojnimi zahtevami.
Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Naslednja večja izdaja za Windows 11, različica 24H2, je že na voljo za prenos. Ta prinaša kar nekaj zanimivih novih funkcij za operacijski sistem. Nekatere od teh novosti bodo zahtevale uporabo novega računalnika, združljivega z umetno inteligenco Copilot+. Če pa uporabljate napravo s starejšim procesorjem Intel ali AMD, lahko še vedno pričakujete nekaj izboljšav. A to ne velja za starejše računalniške sisteme, ki ne dosegajo strojnih zahtev novega operacijskega sistema.

Na srečo lahko novi operacijski sistem Windows 11 24H2 namestimo tudi v primeru, če naša strojna oprema ni povsem skladna s strojnimi zahtevami. Za to pa boste potrebovali le programsko opremo, imenovano Rufus. Ta je na voljo za prenos na spletni povezavi https://rufus.ie/en/.

Postopek namestitve operacijskega sistema Windows 11 24H2 na (nezdružljiv) osebni računalnik je zelo preprost. Najprej prenesite sliko operacijskega sistema Windows 11, in sicer prek spletne povezave https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11. Nato prenesite programsko opremo Rufus (https://rufus.ie/en/) in jo zaženite. S klikom na gum »SELECT« izberite sliko operacijskega sistema Windows 11, ki ste jo predhodno prenesli na računalnik.

Ko boste pritisnili na gumb »START«, se vam bo prikazalo okno, kjer boste lahko odstranili omejitve operacijskega sistema Windows 11 (prva možnost). Nato izbiro potrdite s klikom na gumb »OK«. Ko je slika operacijskega sistema Windows 11 prenesena na pomnilniški ključek USB, boste lahko pričeli z namestitvijo operacijskega sistema Windows 11.

Celoten postopek ni pretirano težak, a kljub temu boste za uspešno opravilo vseeno potrebovali malček računalniškega znanja. Lahko pa preprosto sledite navodilom, ki so prikazani na spodnjem videoposnetku oziroma na povezavi https://youtu.be/NSRCZEKDMK8.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več