Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
11.10.2024 16:15

Deli z drugimi:

Share

5 razlogov, zakaj je Watch GT 5 Pro ena najbolj zaželenih pametnih ur

Vsaka generacija ima svoje idole, svoj pogled na svet in svoja pravila. A nekaj jim je skupnega – želja po vsestranski pametni uri za spremljanje zdravja in beleženje dejavnosti, kot so modeli serije Huawei Watch GT 5 Pro!

Elegantna pametna ura serije Huawei Watch GT 5 Pro je na voljo v dveh velikostih in štirih izvedbah. Obe dobite s paščkom iz udobne črne umetne gume (fluoroelastomer). Večja s premerom 46 milimetrov je lahko opremljena še s paščkom iz titana, manjša s premerom 42 milimetrov pa iz keramike. Tako kot predhodne različice serije GT so tudi nove ure sposobne celodnevnega spremljanja zdravstvenih podatkov in nudijo številne inovativne pametne funkcije. Obenem premikajo meje beleženja športov z nadgrajenimi načini spremljanja teka, kolesarjenja, prostega potapljanja in golfa.

Najboljši možni materiali

Večja ura ima čudovito osemkotno ohišje iz titana z natančno obdelanimi ostrimi robovi, ki se svetijo iz vseh kotov. Ščiti jo tudi safirno steklo zaslona, ki je izredno odporno proti praskam. Tako kot predhodnice ima vrtljivo krono za natančno upravljanje ure, ki je prav tako iz titana. Zato je odpornejša in uporabna v težjih razmerah. Hrbtišče ure je iz nanokeramike, materiala, ki ne draži kože, je udoben za nošenje in obenem omogoča izredno natančno merjenje temperature kože.

Še posebej izstopa ohišje manjše različice. Narejeno je namreč iz keramike, ki je med preizkušanjem zdržala ekstremno visoke temperature. Po dokončanju postopka izdelave, ki traja kar sedem dni, dobijo čisto, bleščeče belo in brezhibno teksturo površine. Kot pri večji uri je tudi pri tej zaslon zaščiten s safirnim steklom, še posebej pa izstopa vrtljiva krona, ki spominja na natančno brušen dragi kamen.

Popoln nadzor zdravja

Nova pametna ura je opremljena s sistemom Huawei TruSense, ki združuje izboljšano optično tipalo z nadgrajenimi algoritmi za natančno spremljanje fizioloških znakov, kot so srčni utrip, nasičenost kisika v krvi, raven stresa in kakovost spanja. Dolgotrajni preizkusi so pokazali minimalno odstopanje natančnosti merjenja srčnega utripa, saj natančnost med tekom dosega nad 98 odstotkov ob standardni napaki ±5 utripov na minuto. Prav zaradi tega pametna ura Huawei Watch GT 5 Pro ne bo prepričala le rekreativcev in ljubiteljev estetike klasičnih ur, temveč bo v veliko pomoč tudi profesionalnim športnikom.

Nadgrajeni športni načini

Tokrat so nadgradili štiri športne programe, od katerih sta dva zanimiva za vse. Kolesarski način omogoča namestitev ure na krmilo, kjer prevzame naloge kolesarskega računalnika. Tekaški program je pridobil novo funkcijo, ki zdaj analizira vertikalno oscilacijo, čase dotika s tlemi in asimetrijo med levim in desnim stopalom.

Zaradi vodotesnosti je Huawei Watch GT 5 Pro primerna za beleženje prostega potapljanja po novem do globine 40 metrov, celo v slani vodi. Ustrezni športni način beleži in prikazuje podatke v realnem času, vključno s hitrostjo, globino in trajanjem potopa ter vas opomni, ko se potopite pregloboko ali ste predolgo pod vodo. Druga nadgradnja je povezana z golfom. Analiza začetnega programa je razširjena na spremljanje igre od začetka do konca na 15 tisočih vključenih terenih. Ura poleg zamahov prikazuje smer in razdaljo do zelenice, vremenske podatke ter na koncu prikaže rezultate.

Uživajte v dolgi življenjski dobi baterije

Zaradi dolge življenjske dobe baterije in hitrega polnjenja bo vaša nova pametna ura vedno pripravljena, da izpolni vaše zahteve. Baterija večje, 46-milimetrske ure, zdrži do 14 dni uporabe, baterija manjše, 42-milimetrske, pa do 7 dni.

Združljiva s sistemoma iOS in Android

Če želite v celoti izkoristiti vse funkcije in zmogljivosti pametne ure Huawei Watch GT 5 Pro, jo morate povezati s pametnim telefonom, kot so na primer nedavno predstavljeni vrhunski modeli družine Huawei Pura70 Ultra. Prav tako odlično deluje, če jo povežete z vsemi pametnimi telefoni s sistemom Android ali iOS.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei Watch GT 5 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901