Prenosni računalniki
04.10.2024 14:10

Deli z drugimi:

Share

Samsung presenetil z izjemnim prenosnikom Galaxy Chromebook Plus

Ključna prenost prenosnega računalnika Samsung Galaxy Chromebook Plus 2024 je izjemno kakovostni zaslon. Temu primerna pa je njegova cena.
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Chromebooki so “dva-v-enem” prenosniki, opremljeni z Google Chrome operacijskim sistemom. Sama strojna oprema Chromebookov izgleda zelo podobna vsem ostalim prenosnikom, je pa izkušnja minimalističnega Chrome OS, ki sloni na spletnem brskalniku, precej drugačna od Windows in MacOS prenosnikov, na katere smo navajeni. Pri podjetju Samsung so s pripravi prenosnega računalnika Galaxy Chromebook Plus 2024 še dodatno izboljšali uporabniško izkušnjo.

Ključna prenost prenosnega računalnika Samsung Galaxy Chromebook Plus 2024 je izjemno kakovostni zaslon. Novost je namreč opremlena z zaslonom OLED s 15,6-palčno oziroma 39,6-centimetrsko diagonalo in nadvse visoko ločljivostjo. Tudi sampe novincu vsaj zlahka ne bo zmanjkalo. Ta je namreč opremljen z zmogljivim procesorjem Intel Core 3 100U, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za shranjevanje podaktov.

Prenosni računalnik Samsung Galaxy Chromebook Plus 2024 je eden izmed najtanjših in lažjih prenosnikov Chromebook na trgu. Kljub temu ponuja izjemno dolgo avtonomijo delovanja. Napolnjena baterija namreč zagotavlja do 13 ur avtonomije delovanja. Piko na i pa mu daje tudi polna podpora za naredno umetno inteligenco Google Gemini.

Temu primerja pa je žal cena. Za novi Samsung Galaxy Chromebook Plus 2024 bo namreč treba odšteti kar 799 evrov. Zato bo novost primerna predvsem za poslovna okolja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več