Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
06.09.2024 07:09
Posodobljeno 5 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ASUS na sejmu IFA 2024 razkril nove Copilot+ računalnike z Intel procesorji

ASUS je predstavil prenosne računalnike Zenbook, Vivobook, ExpertBook in NUC Mini PC s procesorji Intel Core Ultra (serija 2), ki jih poganja umetna inteligenca, za vrhunsko zmogljivost in prenosljivost.
  • Računalniki z umetno inteligenco naslednje generacije za vse: nov portfelj prenosnih računalnikov ASUS Zenbook in Vivobook ponuja vrhunsko prenosljivost, lahkotnost, dizajn in zmogljivost z umetno inteligenco
  • Razvoj dela, ki ga poganja umetna inteligenca: serija ASUS ExpertBook P preoblikuje delo z napredno umetno inteligenco ter povečuje produktivnost in učinkovitost za mala podjetja
  • Kompaktna moč z umetno inteligenco: ASUS NUC 14 Pro AI zagotavlja visoko zmogljivost v majhnem, zanesljivem paketu, kot nalašč za zahtevno komercialno uporabo

ASUS je danes objavil, da je predstavil svoje najnovejše tehnološke inovacije na Always Incredible Media Day za IFA 2024 v Berlinu v Nemčiji. Podjetje je poudarilo svojo zavezanost vseprisotni umetni inteligenci z razkritjem novega portfelja računalnikov ASUS Copilot+ naslednje generacije. Opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel® Core™ Ultra (serija 2) zagotavljajo izjemen slog in zmogljivost za vrhunsko izkušnjo AI.

ASUS je izkoristil polni potencial procesorjev Intel® Core™ Ultra (serija 2) v svoji obsežni liniji prenosnikov, od katerih je vsak optimiziran za različne zahteve glede moči in želje uporabnikov. Ti novi osebni računalniki ASUS z umetno inteligenco prehitevajo konkurenco z vrhunsko zmogljivostjo, različnimi faktorji oblike in širokim cenovnim spektrom, ki ustrezajo različnim proračunom in potrebam. Z integriranim NPU, ki zagotavlja do 48 TOPS, omogočajo tudi predvajanje v napravi do 20 ur zmogljivosti AI. Novi modeli bodo prejeli brezplačno posodobitev izkušenj Copilot+ PC, ko bodo na voljo.

Sodelovanje podjetja z Intelom je bilo ključnega pomena za oživitev teh vrhunskih naprav. »Zmogljivi procesorji Intel® Core™ Ultra v središču naših najnovejših prenosnih računalnikov Zenbook, Vivobook, ExpertBook in NUC Mini PC zagotavljajo neprimerljivo zmogljivost in omogočajo široko paleto izkušenj z umetno inteligenco,« je povedal Rangoon Chang, podpredsednik podjetja ASUS, Consumer Business Enota. »S temi novimi napravami skupaj omogočamo uporabnikom, da izkoristijo ves potencial umetne inteligence in uživajo v pametnejšem, bolj intuitivnem računalništvu.«

»Skupaj z ASUS-om izboljšujemo potrošniško in komercialno izkušnjo izdelkov. Prenosni računalniki ASUS, ki jih poganjajo procesorji Intel® Core™ Ultra (serija 2), zagotavljajo neprimerljivo zmogljivost, podaljšano življenjsko dobo baterije, obsežne varnostne funkcije in vrhunske zmogljivosti AI. Od produktivnosti do ustvarjalnosti, ti izdelki zagotavljajo nov standard za uporabniško izkušnjo v vseh sektorjih,« je povedala Michelle Johnston Holthaus, Intelova izvršna podpredsednica in generalna direktorica Client Computing Group.

Računalniki Copilot+ za neverjetno prihodnost

Med dogodkom je ASUS predstavil več novosti, ki napovedujejo novo obdobje za osebne računalnike. Te nove naprave, opremljene s procesorjem do Intel® Core™ Ultra 9 (serija 2), ki zagotavlja do 48 NPE TOPS, bodo v Windows 11 prinesle ekskluzivne zmogljivosti umetne inteligence v napravi. Računalniške izkušnje Copilot+ bodo na voljo prek brezplačne posodobitve, ko bo ta na voljo.

Zenbook S 14 in Zenbook S 16 sta izstopala kot ključna poudarka. Ti izjemno tanki in ultralahki prenosniki OLED brezhibno združujejo napredno tehnologijo z elegantnim dizajnom ter zagotavljajo izjemen slog in učinkovitost. Nova serija Zenbook S ima vrhunsko ohišje iz ekskluzivnega Ceraluminium™ — visokotehnološkega keramičnega materiala, ki je na voljo v različnih barvah, ki jih navdihuje narava. ASUS je predstavil tudi Vivobook S 14, zasnovan za tiste, ki zahtevajo izjemno zmogljivost v elegantnem in lahkem dizajnu, ter vsestranska Vivobook 14 Flip in Vivobook 16 Flip, ki vključujeta najnovejši procesor Intel® Core™ Ultra 7 (serija 2).

Vsi novi modeli Zenbook in Vivobook bodo opremljeni z ekskluzivno ASUS-ovo aplikacijo StoryCube, pametnim upravljalnikom digitalnih sredstev, ki ga poganja umetna inteligenca in izkorišča lokalne zmogljivosti umetne inteligence prenosnikov za poenostavitev ustvarjalnih delovnih tokov s funkcijami, kot sta kategorizacija prizorov in ustvarjanje posnetkov.

ASUS je predstavil tudi serijo ExpertBook P, ki pomeni pomemben napredek na področju osebnih računalnikov z umetno inteligenco za podjetnike, potrošnike in mala podjetja. Vodilni ExpertBook P5 naslednje generacije zagotavlja neprimerljivo produktivnost z vrhunskimi zmogljivostmi umetne inteligence, ki vključuje do procesor Intel® Core™ Ultra 7 (serija 2) z do 48 NPE TOPS. Orodja ASUS AI ExpertMeet dodatno izboljšajo izkušnjo z naprednimi funkcijami, kot so prevajanje z umetno inteligenco, podnapisi z umetno inteligenco, podprti povzetki sestankov, odpravljanje šumov z umetno inteligenco in poslovni vodni žigi. Serija P vključuje tudi ExpertBook P3 in ExpertBook P1, ki ponujata izjemno zanesljivost, vzdržljivost in varnost za različna delovna okolja in poklicne potrebe.

Poleg tega je ASUS predstavil visoko zmogljiv mini računalnik ASUS NUC 14 Pro AI, ki ga poganja najnovejši procesor Intel® Core™ Ultra 9 (serija 2). Ta kompaktni sistem zagotavlja do 120 skupnih TOPS zmogljivosti platforme, zaradi česar je idealen za komercialno uporabo in robne računalniške aplikacije, ki zahtevajo zmogljivosti umetne inteligence naslednje stopnje v majhni obliki.

Za več informacij obiščite ASUS Copilot+ PCs.

Serija Zenbook S: natančno izdelan, usmerjen v zmogljivost

Novi Zenbook S 14 (UX5406) ​​na novo definira meje ultraprenosnih prenosnikov, saj združuje izvrstno zasnovo z izjemno zmogljivostjo. Ta vrhunska naprava je najtanjši 14-palčni ultraprenosnik ASUS, ki se ponaša s tankim 1,1 cm profilom in peresno lahkimi 1,2 kg. Z zunanjim pokrovom, izdelanim iz ekskluzivnega materiala ASUS Ceraluminium, Zenbook S 14 združuje topel, otipljiv občutek keramike z trdnostjo aluminija, kar ustvarja resnično izjemno in neverjetno vzdržljivo zasnovo. Območje tipkovnice na ohišju je dodatno izboljšano z geometrijsko zasnovo rešetke, ki vključuje 2.715 hladilnih odprtin, izdelanih s CNC strojem, ki optimizirajo pretok zraka in odvajanje toplote za vrhunsko zmogljivost.

Kljub izjemno tanki obliki Zenbook S 14 zagotavlja zmogljivo zmogljivost s procesorjem Intel® Core™ Ultra 9 (serija 2), ki dosega do 48 NPE TOPS in ponuja najnovejše izkušnje AI. Elegantno ohišje vsebuje zaslon Lumina OLED 3K 120 Hz, ki zagotavlja dih jemajoče slike, medtem ko zvočni sistem s štirimi zvočniki zagotavlja kinematografske zvočne izkušnje. Odpravljanje šumov z umetno inteligenco zagotavlja kristalno čiste konferenčne klice, IR-kamera FHD AiSense pa podpira učinke umetne inteligence za izboljšano video interakcijo.

Za dopolnitev njegove izjemne zmogljivosti ima Zenbook S 14 dolgotrajno baterijo 72 Wh, celotno paleto V/I vrat za brezhibno povezljivost in napredne varnostne funkcije. Povečana sledilna ploščica 16:10, ki vključuje intuitivne pametne poteze, uporabnikom omogoča enostavno prilagajanje svetlosti zaslona in glasnosti zvoka. Zenbook S 14 je zdaj na voljo za prednaročilo.

ASUS je predstavil tudi Zenbook S 16 (UX5606), eleganten in lahek 16-palčni ultraprenosni prenosnik, opremljen z najnovejšim procesorjem Intel® Core™ Ultra (serija 2) – kot nalašč za zelo mobilne uporabnike, ki iščejo razširjen delovni prostor.

Vivobook S 14: Največja zmogljivost v minimalističnem dizajnu

ASUS Vivobook S 14 (S5406SA) je eleganten 1,3 kg težak prenosnik, zasnovan za produktivnost in zabavo na poti, ki združuje zmogljivost z minimalistično estetiko v svojem 1,39 cm tankem, v celoti kovinskem ohišju. Prenosnik, opremljen s toplotno tehnologijo ASUS IceCool z dvema ventilatorjema IceBlade s 97 lopaticami in dvema zračnima odprtinama, dosega največjo TDP 35 W in ohranja optimalno zmogljivost tudi pri zahtevnih delovnih obremenitvah.

Prenosnik Vivobook S 14, ki ga poganja do procesor Intel® Core™ Ultra 7 (serija 2) z motorjem AI z do 47 NPE TOPS, se odlikuje po učinkovitem izvajanju aplikacij AI. Namenska tipka Copilot zagotavlja hitro pomoč z umetno inteligenco za optimizacijo poteka dela, medtem ko baterija s 75 Wh ponuja do 27 ur uporabe brez električne energije in zagotavlja celodnevno produktivnost.

Ergonomska zasnova prenosnega računalnika vključuje stilsko tipkovnico ASUS ErgoSense s prilagodljivo enoobmočno RGB osvetlitvijo ozadja in izjemno veliko sledilno ploščico ErgoSense za izboljšano udobje in nadzor. V kombinaciji z izjemno hitro povezljivostjo WiFi 7, širokim naborom V/I vrat, zaslonom 16:10 3K 120 Hz in zvočnim sistemom Dolby Atmos® s certifikatom Harman Kardon je Vivobook S 14 idealen spremljevalec za dinamične uporabnike, ki iščejo močna in zanesljiva naprava.

Vivobook 14/16 Flip: AI sreča vsestranskost

ASUS Vivobook 14 Flip (TP3407) je vrhunski konvertibilni prenosni računalnik, zasnovan za dvig produktivnosti in zabave za študente in profesionalce. 360° tečaj omogoča brezhibne prehode med načinom prenosnega računalnika, šotora, stojala ali tabličnega računalnika, kar uporabnikom omogoča prilagajanje in izboljšanje vseh delovnih tokov z eno napravo, s podporo za ASUS Pen 2.0, ki prispeva k vsestranskosti. Zaradi svoje izjemno tanke in lahke zasnove, ki je debela le 1,7 cm in tehta le 1,5 kg, je idealen spremljevalec za tiste, ki so na poti.

Pod pokrovom Vivobook 14 Flip poganja do procesor Intel® Core™ Ultra 7 (serija 2), ki ponuja do 47 NPE TOPS za učinkovito izvajanje aplikacij AI in enostavno delovanje.

Naprava se ponaša z visoko učinkovito 70 Wh baterijo, ultrahitro povezljivostjo WiFi 7 in širokim naborom V/I vrat za brezhibno povezljivost. Zvočni sistem Dolby Atmos zagotavlja vrhunsko kakovost zvoka, zaradi česar je zmogljiva in zanesljiva izbira za tiste, ki iščejo dinamičen prenosnik z AI. Vivobook 14 Flip ima osupljiv 14-palčni zaslon na dotik FHD NanoEdge, ki zagotavlja živahne vizualne podobe in poglobljeno izkušnjo gledanja, popolno tako za delo kot za igro.

ASUS je predstavil tudi Vivobook 16 Flip (TP3607) z večjim 16-palčnim 3K OLED zaslonom, ki zagotavlja več prostora na zaslonu za poglobljene slike in izboljšano produktivnost brez ogrožanja zmogljivosti.

Serija ExpertBook P: Razvoj dela, ki ga poganja umetna inteligenca

ASUS je predstavil svojo inovativno serijo ExpertBook P, ki označuje pomemben napredek v računalništvu, ki ga poganja umetna inteligenca, za podjetnike, potrošnike in mala podjetja. Vodilni ExpertBook P5 (P5405) vodi linijo z vrhunskimi procesorji Intel® Core™ Ultra (serija 2) in vključuje orodja ASUS AI ExpertMeet za neprimerljivo delovno izkušnjo, izboljšano z umetno inteligenco. Ta orodja revolucionirajo spletna srečanja z naprednimi funkcijami, kot so AI prepis, AI prevod, AI podnapisi, podprti povzetki sestankov, AI kamera, AI odpravljanje šumov in poslovni vodni žigi.

Z uporabo najnovejšega Intelovega procesorja, ki se ponaša z do 47 NPE TOPS in do 120 skupnimi platformnimi TOPS zmogljivosti, je ExpertBook P5 optimiziran za izvajanje aplikacij AI. Ponuja tudi izjemno življenjsko dobo baterije, ki lahko zagotovi do 28 ur predvajanja videa ali 20 ur pisarniške produktivnosti. Serija P vključuje ExpertBook P3 (P3405/P3605) in ExpertBook P1 (P1403/P1503), ki zagotavljata zanesljivo delovanje in vzdržljivost za mala podjetja in profesionalce.

Serija ExpertBook P zagotavlja večplastno varnost, ki sega do ravni BIOS-a, vključno z naprednimi funkcijami, kot sta Secure Boot in diskretni Trusted Platform Module (TPM) za zaščito pred nepooblaščenimi posegi ob zagonu. Ponuja tudi izbirno orodje SafeGuard Backup, ki varno varnostno kopira pomembne podatke s šifrirano zaščito. ASUS je v sodelovanju z McAfeejem vnaprej namestil McAfee+ Premium Individual Unlimited na vse prenosnike serije ExpertBook P, brezplačno eno leto po vsem svetu od septembra 2024. ExpertBook P5 povečuje varnost z ekskluzivno tehnologijo zaznavanja globokih ponaredkov, ki jo poganja umetna inteligenca, in ponuja McAfee Deepfake Detector brezplačno. za eno leto v ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji za isto časovno obdobje.

Serija ExpertBook P brezhibno združuje elegantno estetiko z robustno funkcionalnostjo – brez kompromisov glede moči. Uteleša ASUS-ovo predanost trajnosti z izrazito integracijo okolju prijaznih praks. Zlasti ExpertBook P5 uporablja industrijsko reciklirano aluminijevo zlitino in reciklirano jeklo po uporabi, kar zmanjšuje vpliv na okolje, hkrati pa pionira uporabo recikliranih magnetov v komercialnih prenosnikih ASUS.

ASUS namerava razširiti serijo z novimi oblikami, vključno z namiznimi računalniki in večfunkcijskimi napravami, ki naj bi bili predstavljeni leta 2025.

ASUS NUC 14 Pro AI: Kompaktna naprava z umetno inteligenco

ASUS NUC 14 Pro AI predstavlja prelomen napredek v tehnologiji mini-PC AI NUC. Z izkoriščanjem najnovejšega procesorja Intel® Core™ Ultra 9 (serije 2) zagotavlja izjemno zmogljivost s svojo nastavitvijo CPE, GPE in NPE z več arhitekturami, s čimer doseže do 120 skupnih TOPS platforme. Njegov zmogljiv NPE zagotavlja do 48 TOPS in dramatično izboljša zmogljivosti umetne inteligence ter zagotavlja trikrat večjo zmogljivost umetne inteligence za najsodobnejše aplikacije v primerjavi s prejšnjo generacijo procesorjev Intel.

ASUS NUC 14 Pro AI, nameščen v kompaktnem <0,6 L ohišju s sistemsko višino le 34 mm, uravnoteži visoko zmogljivost s prostorsko učinkovito zasnovo, zaradi česar je popoln za komercialno uporabo in aplikacije robnega računalništva. Združuje podvojene grafične zmogljivosti z inovativno vgrajeno zasnovo LPDDR5x za visoko hitrost delovanja in stabilnost v širokem spektru scenarijev IoT.

ASUS NUC 14 Pro AI zagotavlja zanesljivo delovanje 24/7 z naprednim termalnim upravljanjem, izpolnjuje standarde energetske učinkovitosti EPEAT Climate+ in daje prednost varnosti s funkcijami, kot so Secure Boot, prepoznavanje prstnih odtisov in vgrajeni Trusted Platform Model (TPM). Vgrajeni zvočniki in mikrofoni podpirajo glasovne ukaze, medtem ko ASUS Control Center Remote Management in Microsoftov Windows Autopilot poenostavljata IT operacije in uvajanje naprav. Poleg tega inteligentno hlajenje zagotavlja vrhunsko zmogljivost pri velikih obremenitvah, zasnova brez orodja pa poenostavlja nadgradnje. Z izjemno učinkovitostjo in zanesljivostjo je ASUS NUC 14 Pro AI idealna rešitev AI za zahtevna profesionalna okolja.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ASUS.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več