Računalništvo, telefonija
Telefonija
Socialna omrežja
05.09.2024 08:00

Deli z drugimi:

Share

Snapchat bo poleg sporočil objavljal oglase

Evan Spiegel, izvršni direktor Snapchata, je sporočil, da bo Snapchat kmalu začel preizkušati sponzorirana sporočila v razdelku za sporočila prijateljev.

Oglasi (oziroma sponzorirani Snapi) bodo prikazani kot neprebrana sporočila v glavnem zavihku za klepet, kar pomeni, da se bodo celo prikazovali nad sporočili prijateljev, vse dokler uporabnik ne klikne na oglas. To je najbolj uporabljen del platforme, zato bodo po vsej verjetnosti uporabniki kmalu izrazili nezadovoljstvo.

Spiegel je v spletni objavi sporočil, da bodo oglasi prikazani »brez potisnega obvestila, odpiranje sporočila ni obvezno«. Ni še čisto jasno, ali bodo uporabniki lahko odstranili oglas, ne da bi ga odprli oziroma kakšen bo postopek interakcije z oglasi.

»Sponzorirani Snapi omogočajo oglaševalcem vizualno komunikacijo s skupnostjo Snapchat,« pravi Spiegel in poudarja, da bodo pogovori s prijatelji ostali zasebni in se ne bodo uporabljali v oglaševalske namene.

Snapchat ima 850 milijonov mesečnih uporabnikov in logično bi bilo sklepati, da gre podjetju dobro. Ravno nasprotno. Delnice so blizu najnižje vrednosti v njihovi zgodovini, predvsem zaradi dejstva, ker doslej niso uspeli ustvariti dobre oglaševalske strategije.

»Rast našega digitalnega oglaševalskega posla je eden najpomembnejših prispevkov k našemu dolgoročnemu potencialu prihodkov, vlagatelji pa so zaskrbljeni, ker ne rastemo hitreje,« piše Spiegel v svojem sporočilu. Piše tudi, da bo Snap začel oglaševalcem omogočati, da plačujejo za promocijo krajev v zavihku Zemljevid, kjer lahko uporabniki Snapchata vidijo, kje se nahajajo njihovi prijatelji.

To je strategija, ki jo uporabljajo družbene platforme. Začetki so vedno prijazni do uporabnikov. Ko si platforma nabere dovolj uporabnikov, pa se začnejo pojavljati strategije za ustvarjanje dobička. Če bi že v začetku imeli podobne oglaševalske strategije, bi bili zvesti uporabniki manj razočarani, ko bi sproti dodajali nove. Ko se enkrat navadiš na povsem brezplačno uporabo brez nadležnih oglasov in drugih marketinških trikov, se je težko privaditi na povsem drugačno delovanje platforme.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več