Operacijski sistemi
29.08.2024 15:20

Deli z drugimi:

Share

Razkrito, kdaj bo na voljo novi Android 15

Podjetje Google je razkrilo, da lahko končno različico operacijskega sistema Android 15 pričakujemo že v začetku meseca oktobra.

Nedavno smo poročali, da je Google v okviru namenske konference predstavil svojo novo družino pametnih mobilnih telefonov Pixel 9. Ta sicer vključuje tri klasične telefone in en zložljiv model. Skupaj z novimi telefoni pa podjetje Google na presenečenje mnogih ni predstavil končne različice mobilnega operacijskega sistema Android 15. Novost je namreč še vedno v četrti poskusni fazi, kar pomeni, da še ni nared za splošno uporabo.

Na srečo kmalu temu ne bo več tako. Podjetje Google je namreč razkrilo, da lahko končno različico operacijskega sistema Android 15 pričakujemo že v začetku meseca oktobra, kar je mesec dni kasneje v primerjavi s prvimi napovedmi. Novost bo sprva seveda na voljo le za telefone podjetja Google. Nekoliko kasneje pa bodo prednosti novega Androida 15 lahko koristili tudi uporabniki drugih proizvajalcev telefonov.

Novosti mobilnega operacijskega sistema Android 15 očem niso takoj vidne. To seveda ne pomeni, da niso bile vgrajene ali da niso pomembne. Med vsemi pa najbolj izstopa funkcije HDR/SDR, Ta dejansko poskrbi, da uporabnik lahko spreminja svetilnost obvestil neodvisno od svetilnosti zaslona. Poleg tega lahko hitra sporočilna okna sprožijo vibracijo. Tu bo zagotovljena tudi podpora za satelitske povezave. Tu gre za napreden grafični vmesnik, ki uporabnikom omogoča enostavnejšo povezavo s satelitsko navigacijo, ko mobilno omrežja in dostop do svetovnega spleta nista mogoča. Za to bo seveda potreba razpolagati s pametnim mobilnim telefonom, ki ima zagotovljeno podporo za satelitske povezave.

Android 15 bo seveda prinesel še vrsto drugih novitet. Med njimi najdemo možnost prikazovanja aplikacij na manjših zaslonih prepogljivih telefonov ter možnost upravljanja z naprednimi možnostmi pri prikazovanju videoposnetkov. Med drugim pa je bila dodana tudi možnost deljenja zvočnih posnetkov. Več o novosti bo seveda znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667