Življenjski slog
15.09.2024 07:15

Deli z drugimi:

Share

Kaj strankam prinaša digitalna preobrazba podjetja Astech

V vodilnem slovenskem podjetju za klimatsko-prezračevalne sisteme Astech se zavedajo priložnosti, ki jih prinaša digitalizacija.
Astech skrbi za kratek odzivni čas pri intervencijah in je med prvimi v panogi, ki celovito digitalizira svoje poslovne procese, kar bo imelo še dodatne pozitivne učinke predvsem pri hitrosti izvedbe njihovih servisnih storitev. Foto: Astech
Astech skrbi za kratek odzivni čas pri intervencijah in je med prvimi v panogi, ki celovito digitalizira svoje poslovne procese, kar bo imelo še dodatne pozitivne učinke predvsem pri hitrosti izvedbe njihovih servisnih storitev. Foto: Astech

Zato se je podjetje, ki ves čas stremi h kakovosti, napredku, rasti in razvoju, odločilo v polnosti izkoristiti prednosti digitalnih tehnologij in avtomatizacije. Astech je tako med prvimi v panogi, ki celovito digitalizira svoje poslovne procese, kar bo imelo še dodatne pozitivne učinke predvsem pri hitrosti izvedbe njihovih servisnih storitev.

S kakšnim ciljem so se odločili za digitalizacijo procesov? »Pred očmi imamo koristi za stranke, ki bodo zelo hitro dobile informacijo o opravljenih servisnih posegih in stanju naprav. To jim bo olajšalo odločanje, kakšne so potrebne nadaljnje aktivnosti in ukrepi,« pravijo v Astechu.

Celostna digitalizacija delovnih procesov

V podjetju Astech, ki ima največjo ekipo serviserjev za klimatsko-prezračevalne sisteme pri nas, so skupaj z izbranimi strokovnjaki pregledali, katere procese je mogoče optimizirati, avtomatizirati in prenesti v digitalno okolje. Ker Astech skrbi za vzdrževanje prezračevalnih naprav v velikih poslovnih sistemih in ključnih infrastrukturnih objektih v državi, je pomembno, da informacija iz lokacije, kjer je bil servis opravljen, čim prej pride do odgovorne osebe na sedežu podjetja.

V Astechu trenutno poteka digitalizacija vseh postopkov načrtovanja in skladiščenja. Stranke bodo tako še hitreje prišle do termina za servis, saj bo pregled nad delovnimi nalogi enostavnejši, poti serviserjev na terenu pa bodo optimizirane. Sistem bo namreč optimiziral naročene servise po regijah in krajih, kar bo še dodatno izboljšalo delovni proces na terenu.  

Astech vpeljuje tudi uporabo mobilnih aplikacij in analitičnih orodij, s katerimi bo delo v podjetju lažje, hitrejše in še bolj strokovno, kar bo dodatno dvignilo kakovost opravljenih storitev za stranke. Končni zapisnik s terena bo po elektronski poti nemudoma prišel tako do skrbnika pri Astechu (pri Astechu ima namreč vsaka stranka svojega skrbnika!) kot do odgovorne osebe pri naročniku. Informacija o tem, kakšno je stanje na terenu, je za pristojne osebe zelo dragocena.

»Naj digitalizacija dela za človeka in naredi tisto, kar je prej nekdo delal »peš« oziroma »na roke«. Za digitalizacijo smo se odločili tudi zato, ker želimo poenostaviti in pohitriti delo ter zmanjšati papirologijo,« pravi Alojz Nedižavec, soustanovitelj podjetja Astech.

Optimizacija skladišč za boljšo sledljivost in učinkovitejšo logistiko  

Za učinkovit servis ter hitro rešitev morebitnih težav je pomembna zaloga servisnih delov, sklopov, komponent … Popolna digitalizacija skladišča bo prinesla boljšo sledljivost, učinkovitejšo logistiko in zelo natančen pregled nad zalogami. Skladiščnik bo pripravil material za serviserja, ki bo lahko odšel na teren, zato za stranko ne bo niti čakanja niti zamud. Serviserji bodo imeli vpogled v natančne podatke o tem, koliko materiala in nadomestnih delov je v skladišču, digitaliziran pa bo tudi celoten proces upravljanja zalog, ki bo omogočal natančne preglede zalog in pravočasno dopolnitev skladišča. 

Kaj je dodana vrednost za Astechove stranke?

Ko bodo poslovni procesi predvidoma konec leta v celoti digitalizirani, bodo Astechove stranke imele na voljo še bolj celostno storitev, k čemur bo znatno prispevala hitrost prenosa informacij o opravljenih posegih. Naročniki bodo imeli natančne informacije o prihodu serviserja in nato o tem, kako je potekal servis, pojasni vodja Astechovih serviserjev Anton Praprotnik.

»Stranke, ki potrebujejo servis svojega klimatskega oziroma prezračevalnega sistema, vidijo, da sodelujejo s partnerjem, ki teži k boljšemu in enostavnejšemu poslovanju ter napreduje v svojih procesih in mu je skrb za naravo pomembna,« pravi Alojz Nedižavec.

Več lahko najdete na spletni strani www.astech.si 


Astechova zavezanost skrbi za naravo

Astech ima ekipo serviserjev, ki so certificirani, se redno izobražujejo in izpopolnjujejo svoje znanje za servis najkompleksnejših sistemov. Pri servisih uporabljajo najnovejše in ekološke materiale. Zavedajo se odgovornosti do okolja, zato svoja servisna vozila posodabljajo z električnimi vozili, ki jih polnijo v lastni sončni elektrarni. Njihova politika je ustvarjanje najmanjše možne mere odpadkov, ki nastanejo pri servisu, zato skrbijo za reciklažo odpadnih materialov. Prav tako imajo kot prvi v svoji dejavnosti certifikat kakovosti ISO 9001, kar jih zavezuje k stalnemu izpopolnjevanju in izboljšavam procesov.



Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem AStech.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več