Telefonija
28.08.2024 10:50

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi kmalu s pametnim mobilnim telefonom brez gumbov

Zanimiv pametni mobilni telefon Xiaomi bo brez vsakršnega gumba, pa tudi rež ne bo čutiti. Uporabnik bo dejansko dobil občutek, da v roki drži kos »kovine«.
Foto: RedMagic
Foto: RedMagic

Samsung in Apple v zadnjem času počasi, a zanesljivo izgubljata svoj prevladujoči položaj in s tem prevladujoči tržni delež na področju mobilne telefonije. Dejstvo namreč je, da sta obe podjetji v zadnjih nekaj mesecih izgubila tržni delež zaradi manjšega povpraševanja in s tem posledično manjše prodaje njihovih pametnih telefonov. Po drugi strani pa kitajska podjetja s svojo inovativnostjo, zanesljivostjo delovanja mobilnih naprav in relativno nizkimi cenami, vse bolj pridobivajo na priljubljenosti širom sveta. Pri tem pa velja izpostaviti predvsem kitajsko podjetje Xiaomi.

Pametni mobilni telefoni Xiaomi uporabnike storitev mobilne telefonije prepričajo predvsem na račun uporabnosti, zmogljivosti in cenovne ugodnosti. Zato ne preseneča, da pametni mobilni telefoni podjetja Xiaomi gredo v prodajo kot za stavo. To bo po vsej verjetnosti držalo tudi za povsem zanimivi telefon, ki ga bo računalniški gigant ponudil v prodajo na začetku prihodnjega leta. Tu bo namreč šlo za prvi pametni mobilni telefon podjetja Xiaomi, ki ne bo opremljen s fizičnimi gubi ter bo ponujal bogato paleto novih in nadvse uporabnih možnosti.

Zanimiv pametni mobilni telefon Xiaomi bo brez vsakršnega gumba, pa tudi rež ne bo čutiti. Uporabnik bo dejansko dobil občutek, da v roki drži kos »kovine« in ne klasičnega pametnega mobilnega telefona Android. Ker bo pametni mobilni telefon Xiaomi brez fizičnih gumbov, to pomeni, da bomo novost v celoti upravljali preko zaslona na dotik, baterijo bomo polnili preko brezžičnega polnilnika, za varnostno kopiranje podatkov pa bomo lahko uporabljali le brezžična omrežja. Torej bodo tudi klasični kabli postali del preteklosti.

Xiaomi naj bi novi pametni mobilni telefon opremil s prihajajočim mobilnim procesorjem Snapdragon 8+ Gen 4. To posledično pomeni, da bo šlo za pametni mobilni telefon visokega cenovnega razreda. Pri tem velja še omeniti, da Xiaomi ne bo prvi, ki bo ponudil v prodajo pametni mobilni telefon Android brez gumbov. Prvega je namreč ponudilo podjetje HTC, in sicer s pripravo modela U12+.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več