Igre
27.08.2024 06:20

Deli z drugimi:

Share

Nove informacije o Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Ljubitelji Konamijeve serije Metal Gear Solid so ob napovedi igre Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, navdušeni Ta igra, ki je prvotno izšla za PlayStation 2, ni običajna izdaja; gre za brezhibno predelavo legendarne igre Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Zdaj se vrača na sistem PlayStation 5.

Vznemirljiva upodobitev igre

A to še ni vse: igra je tako revolucija v igranju kot tudi v vizualizaciji. Sistem Delta je nova igralna mehanika v igri Metal Gear Solid: Snake Eater. Zahvaljujoč tej novi funkciji lahko s pritiskom na gumb preklapljate med več načini igre. Na voljo so štirje igralni načini: Classic, Remake, Remix in Custom.

  • Pri igranju v izvirnem načinu se videz, zvok in način igranja povrnejo v podobo iz PlayStation 2. To bo všeč vsem, ki želijo podoživeti klasično izkušnjo ali si ogledati, kje se je vse skupaj začelo.
  • Privzeto ste v načinu Remake, ki odklene vse funkcije Unreal Engine 5 in izboljša zgodbo. S čudovito grafiko, poglobljenim zvokom in svilnatim upravljanjem je to idealen način za popolno doživetje igre.
  • Edinstven način, ki spremeni igro, je način remix. Vreme, čas dneva, razporeditev sovražnikov in težavnost so le nekatere od spremenljivk, ki jih je mogoče prilagoditi v tem načinu. Z odklepanjem in uporabo različnih oblek, orožja in predmetov iz drugih iger Metal Gear lahko ustvarite svoj slog in strategijo.
  • Za igralce, ki želijo prilagoditi izkušnjo, je način po meri prava izbira. V tem načinu lahko spremenite vse v igri, od vizualnih in zvočnih elementov do mehanike in zapleta. Kombinirate lahko funkcije iz izvirne in predelane različice ali pa jih spremenite po svoje. Dodatne funkcije vključujejo možnost nalaganja in deljenja lastnega načina po meri ter prenosa in igranja stvaritev drugih igralcev.
Foto: Playstation Blog

Pri sistemu Delta se vse spremeni. Brez primere lahko raziskujete nepričakovane poti in igrate igro, kakor vam je všeč, in uživate v njej. Ne glede na to, koliko veliko ali malo časa boste preživeli v igri Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, se je ne boste nikoli naveličali. Igra se prilagaja vam in ne obratno.

O kom ali čem je ves ta hrup? V prvem koraku je bila vizualna podoba igre popolnoma prenovljena z uporabo gonilnika Unreal Engine 5. Vizualizacije niso zgolj prenovljene, temveč so od temeljev preurejene, tako da so podrobni modeli likov in zelene džungle iz izvirnika oživljeni v slogu, ki je v enaki meri retro in futurističen.

Prenovljena klasika

Prenovljen zaplet igre Metal Gear Solid Delta: Snake Eater je zelo pričakovan, saj prvotni zgodbi dodaja nove elemente, hkrati pa uvaja zanimive like in razburljive filmske sekvence. Legendarni vojak po imenu Naked Snake se poda na pustolovščino, ko se infiltrira v Sovjetsko zvezo, da bi preprečil skupini upornikov, da bi zanetili jedrsko vojno. Na svoji poti se bo soočil z osebnimi demoni ter spoznal nove in stare prijatelje ter sovražnike.

Foto: Playstation Blog

Igra Metal Gear Solid 3: Snake Eater ima eno najboljših zgodb v seriji in predelava poskuša ta sloves upravičiti, hkrati pa igro narediti čustveno bolj zanimivo in podrobno. Izjemna obrazna animacija, zajem gibanja in glasovno igranje skupaj poskrbijo za prepričljivo in zanimivo izkušnjo. Izboljšana je tudi zvočna podlaga igre, ki vsebuje nove skladbe, ki ustrezajo razpoloženju in okolju prizora, ter remikse znanih tem in pesmi.

Z blagoslovom in nadzorom ustvarjalca serije Hidea Kojime je igra Metal Gear Solid Delta: Snake Eater več kot le predelava; je poklon Kojimovi briljantnosti. Igra časti njegovo zapuščino v igralni industriji in je odraz njegovega inovativnega duha. Oboževalci lahko uživajo v številnih prikimavanjih njegovim prejšnjim igram, prav tako pa je mogoče najti veliko skrivnosti in velikonočnih jajc, ki bodo igralce spodbudili k raziskovanju in preizkušanju novih stvari.

Toda videz ni vse. Spretno preoblikovano upravljanje omogoča, da se v akcijo zlahka vključijo tako veterani serije kot tudi novinci. Igranje igre Metal Gear Solid Delta bo zadovoljilo vaše želje po tradicionalni tretjeosebni kameri ali sodobnejši perspektivi preko rame. Razvijalci niso varčevali z naporom, da bi igranju vdihnili novo življenje in ga posodobili, hkrati pa ohranili temeljne elemente, zaradi katerih je bil izvirnik tako priljubljen.

Foto: Playstation Blog

Enostaven dostop

Metal Gear Solid: Delta je osupljiva in uporabniku prijazna igra: Snake Eater je predelava, ki je ne smete zamuditi. Zaradi številnih prilagodljivih funkcij lahko v igri uživajo in sodelujejo vsi, ne glede na raven znanja ali osebne preference. Med številnimi funkcijami dostopnosti, ki so na voljo v igri, so naslednje:

  • Na voljo imate možnost, da omogočite podnapise za vse dialoge in prizore. Prilagodite lahko tudi velikost, barvo in ozadje podnapisov. Dodate lahko glasbene signale, zvočne učinke ter prikaz imena in čustev govorca.
  • V zvočnem razdelku najdete gumbe za utišanje ali prilagajanje ravni različnih zvokov, vključno z glasovnimi vložki, glasbo in šumom v ozadju. Vklopite lahko zvočne opise, ki pripovedujejo o dogodkih in dejanjih na zaslonu za igralce s slabšim vidom ali brez vida.
  • Grafika: Prilagodite odtenek, nasičenost in svetlost igre po svojih željah ter dodajte filtre in učinke, da bo igra videti še bolje. Za dodatno pomoč pri navigaciji in interakciji z okoljem in njegovimi predmeti lahko omogočite vizualne pripomočke, kot so namigi, označevalniki in kazalniki. S prilagajanjem zamegljenosti, tresenja kamere in vidnega polja lahko olajšate gibalno bolezen in obremenitev oči.
Foto: Playstation Blog
  • Krmiljenje z ročnim upravljalnikom: Za popolno prilagoditev upravljanja lahko izbirate med različnimi prednastavitvami ali dodelite svoje gumbe in tipke. Poleg tega lahko omogočite samodejno ciljanje, samodejno streljanje in samodejno prikrivanje, kar poenostavi mehaniko bojevanja in prikrivanja. Igro lahko upravljate tudi z glasovnimi ukazi, gestami ali sledenjem očem, vendar se to razlikuje glede na napravo in platformo.
  • Težavnost: Izbirate lahko med štirimi različnimi težavnostnimi stopnjami, da izberete možnost, ki ustreza vaši ravni znanja in izzivu, ki ga iščete. Spreminjanje zdravja, poškodb in obnašanja sovražnikov ter virov in predmetov, ki so na voljo, vam omogoča spreminjanje težavnosti. Prav tako lahko igro naredite tako enostavno ali težko, kot želite, tako da prilagodite nastavitve za stvari, kot so točke shranjevanja, opozorila in resnost opozoril.
  • Način pomoči: Na voljo imate možnost aktivirati način pomoči, s katerim je igra lažja in prizanesljivejša, tako da se lahko osredotočite na zgodbo in raziskovanje. Pri tej nastavitvi težavnosti so na voljo hitrejše obnavljanje zdravja in vzdržljivosti, neskončno streliva in izogibanje boju z šefi. Poleg tega niste kaznovani, če ponovno izvajate dejanje ali misijo, ki vam je v prvem poskusu spodletelo.
Foto: Playstation Blog

Z gotovostjo lahko trdimo, da je bila igra Metal Gear Solid Delta: Snake Eater prelomen trenutek v zgodovini videoiger, in to ne le med privrženci serije. Spremljajte nadaljnje posodobitve in se pripravite na še eno neverjetno pustolovščino. Nekaj teh informacij je informativne narave in za bolj natančne informacije bo potrebno še malo počakati.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več