Računalništvo, telefonija
Telefonija
01.08.2024 14:18
Posodobljeno 6 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Svetovno priznani fotograf Rankin razkril 8 korakov do popolne portretne fotografije

HONOR je na tridnevnem dogodku RankinLive v središču Londona skupaj s svetovno znanim fotografom Rankinom predstavil portretne zmogljivosti svoje najnovejše serije telefonov HONOR 200 in razkril osem korakov do popolne portretne fotografije.

Najhitreje rastoča blagovna znamka pametnih telefonov v Evropi HONOR je ta teden ovekovečila sodelovanje s priznanim fotografom Rankinom in v središču Londona organizirala tridnevni dogodek RankinLive. Na dogodku so se obiskovalci imeli priložnost naučiti, kako ustvariti popolno portretno fotografijo ter v živo spoznati Rankina.

Rankin je predstavil svoj osemstopenjski postopek za ustvarjanje portretov na studijski ravni z mobilnikom HONOR 200 Pro ter na vsaki stopnji podal nasvete za izpopolnitev fotografije. To je vključevalo predstavitev različnih funkcij naprave HONOR 200 Pro v živo, vključno s portretnimi načini Harcourt, ki jih je HONOR ob predstavitvi serije HONOR 200 zasnoval skupaj s Studiom Harcourt, legendarnim francoskim portretnim studiem.

Rankinovih osem korakov do popolnega portreta

KorakNasvet
LokacijaPoskrbite za dobro osvetlitev in nevtralno ozadje, da se kamera osredotoči na objekt in ne na ozadje.
ObjektPoskusite delati z ljudmi, ki jih poznate in ki bodo med fotografiranjem bolj sproščeni, zlasti ko se še učite.
Frizura in oblačilaRazmislite o frizuri, oblačilih in rekvizitih. Izogibajte se vzorčastim oblačilom, ki jih bo težje izostriti in lahko odvračajo pozornost od subjekta.
OsvetlitevOsvetlitev lahko močno spremeni razpoloženje, senco in teksturo – preprosta namizna svetilka doma bo omogočila veliko različnih možnosti osvetlitve. Ne potrebujete več profesionalnega studia za popoln portret.
NastavitveUporabite lahko prednastavljene načine in filtre, kot je način Harcourt na kameri HONOR 200. Ko boste bolj samozavestni pri upravljanju kamere, se poigrajte z drugimi nastavitvami, kot so zaslonka, goriščna razdalja in kontrast.
PoziranjePoskusite skrajnosti – uporabite roke, rekvizite in različne izraze obraza, da bi dosegli čim večjo raznolikost fotografirane osebe.
Povežite seVzpostavite stik z osebo, pogovarjajte se in poskrbite, da se bo počutila prijetno – po možnosti jo nasmejte.
PregledPri izbiri najboljših posnetkov s fotografirano osebo sodelujte, saj bodo najboljši posnetki izstopali.

Rankin je o sodelovanju s podjetjem HONOR povedal:

Navdušen sem, da lahko v sodelovanju s podjetjem HONOR predstavim zmogljivosti serije HONOR 200 in pokažem, kako preprosto je z mobilnim telefonom posneti osupljive portrete. Lepo je videti neverjetne slike, ki so jih potrošniki poslali že od začetka prodaje naprave, in veselimo se, da smo ta teden na konferenci RankinLive v Londonu lahko pozdravili vse zbrane.”

“S serijo HONOR 200 smo ponosni, da v Evropo prinašamo popolno združitev umetniškega znanja in tehnologije, ki vsakomur omogoča, da vedno posname portrete na studijski ravni,” je dejal Tony Ran, predsednik družbe HONOR Europe. “Sodelovanje z Rankinom je še en dokaz naše zavezanosti evropskemu trgu ter poudarja naše vztrajno prizadevanje za odličnost pri redefiniranju meja mobilne fotografije.”

Mojstrstvo studijske portretne fotografije Harcourt

Zavedajo se, da sta najpomembnejši orodji v portretni fotografiji svetloba in senca, zato je serija HONOR 200 opremljena z napredno strojno opremo in skrbno sooblikovano programsko opremo z umetno inteligenco, ki prepozna tudi najbolj subtilne nianse osvetlitve. HONOR 200 Pro ima glavno portretno kamero s 50 MP in senzorjem Super Dynamic H9000, ki uporabnikom omogoča zajemanje prepričljivih slik s popolnim ravnovesjem svetlobe in sence tudi v bolj zahtevnih svetlobnih scenarijih. S podporo tehnologiji 4 v 1 za razmnoževanje slikovnih pik z velikostjo 2,4 μm lahko uporabniki zajamejo zapletene podrobnosti na slikah tudi pri kadrih s šibko osvetlitvijo. Poleg tega je HONOR 200 Pro opremljen s portretno telekamero s 50 MP in prilagojenim Sonyjevim teleobjektivnim senzorjem. Kamera HONOR 200 Pro zagotavlja tudi boljše zmogljivosti zaznavanja svetlobe, kar zagotavlja jasne in resnične posnetke oddaljenih predmetov z izjemnimi podrobnostmi.

HONOR 200 Pro z zmogljivim mehanizmom HONOR AI Portrait Engine, ki je izboljšan z umetno inteligenco, dvigne portretno fotografijo na povsem novo raven.

Razpoložljivost

HONOR 200 Pro je z elegantnim dizajnom, ki ga je navdihnila narava, pri nas na voljo po priporočeni prodajni ceni 799 evrov, medtem ko je različica HONOR 200 na voljo že za 649 evrov. HONOR 200 Pro je na voljo v dveh barvah1: črni in mesečevo beli, medtem ko je HONOR 200 na voljo v smaragdno zeleni in črni. HONOR 200 Lite je na prodajnih policah pri vseh večjih mobilnih operaterjih na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 329 evrov ter je na voljo v črni in turkizni barvi1.

Za več sledite  https://www.honor.com/si/.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Honor.
Vas zanima več iz te teme?
Honor 200 Honor 200 Pro


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več