Računalništvo, telefonija
Programska oprema
30.07.2024 17:00

Deli z drugimi:

Share

AMD-jeva tehnologija AFMF 2: Skok v prihodnost?

Igričarska industrija je s predogledom beta različice AMD-jeve tehnologije Fluid Motion Frames 2 (AFMF 2) na pragu pomembnega tehnološkega napredka. Ta inovativna tehnologija obljublja, da bo spremenila igralno izkušnjo, saj ponuja izboljšave, optimizirane za umetno inteligenco, katerih cilj je izboljšati kakovost, zmanjšati zakasnitve in izboljšati splošno zmogljivost.

AFMF 2 pomeni velik napredek v tehnologiji ustvarjanja okvirjev. Cilj te tehnologije je izboljšati hitrost sličic in splošno gladkost igranja, kar je vključeno v programsko opremo AMD. Adrenalin Edition™. Ta tehnologija je del rešitve AMD HYPR-RX 2, ki z enim klikom izboljša zmogljivost in zagotavlja izjemne igralne izkušnje na grafičnih karticah AMD Radeon™.

Glavna prednost AFMF 2 je zmanjšanje zakasnitve. AMD trdi, da se je zakasnitev v priljubljenih igrah, kot sta Cyberpunk 2077 in Counter-Strike 2, znatno zmanjšala, in sicer za 28 % oziroma 12 %. To je pomembna izboljšava, ki bi se lahko izkazala za koristno za igralce, ki se zanašajo na hitre reflekse in natančen čas.

Poleg tega je program AFMF 2 zdaj združljiv z igrami, ki se izvajajo v okenskem načinu brez robov, in z ekskluzivnim celozaslonskim načinom. Ta dodatna prilagodljivost zagotavlja, da lahko igralci uživajo v prednostih AFMF 2 ne glede na želene nastavitve zaslona. Poleg tega tehnologija zdaj podpira igre, ki temeljijo na tehnologijah OpenGL in Vulkan, s čimer se povečujeta njena združljivost in uporabnost.

Tehnični predogled programa AFMF 2 uvaja dva nova načina: Predstavljena sta dva nova načina, in sicer “Search Mode” in “Performance Mode”. Ta načina omogočata večji nadzor nad ustvarjanjem okvirjev, pri čemer ima optimizacija umetne inteligence ključno vlogo pri izboljšanju algoritma za ustvarjanje okvirjev. “Način iskanja” izboljša tekočnost ustvarjanja okvirjev z zmanjšanjem pojava povratnega učinka v prizorih z visoko stopnjo gibanja, ki sicer lahko povzroči opazno tresenje in škodljivo vpliva na igralno izkušnjo. “Način zmogljivosti” vpliva na izboljšanje hitrega igranja z znatnim zmanjšanjem zakasnitve pri ustvarjanju sličic in skaliranjem zmogljivosti z uvedbo novih načinov.

AMD-jeva predanost razvoju programskih tehnologij je očitna pri razvoju AFMF 2. Podjetje je pridobilo povratne informacije od igralcev, ki so kakovost in gladkost slike pri uporabi prejšnje različice te tehnologije v povprečju ocenili z 9,3/10. Objava AFMF 2 kot tehničnega predogleda je strateška poteza podjetja AMD, ki želi v razvojni proces vključiti igralsko skupnost, da bi z zbiranjem nadaljnjih povratnih informacij izboljšala tehnologijo. S tem, ko AMD ponuja zgodnji dostop do te tehnologije, ne le prikazuje svojo najnovejšo inovacijo, temveč tudi vabi igralce k sodelovanju v procesu razvoja bolj poglobljene in odzivne igralne izkušnje.

AMD-jev Fluid Motion Frames 2 lahko pomeni pomemben napredek na področju igralne tehnologije. Z optimizacijami, ki temeljijo na umetni inteligenci, zmanjšanjem zakasnitve in izboljšanjem zmogljivosti, lahko AFMF 2 zagotovi bolj gladko in poglobljeno igralno izkušnjo. Ob objavi beta predogleda bo zanimivo opazovati, kako se bo ta tehnologija razvijala kot odziv na predloge igralne skupnosti, in preučiti, v kolikšni meri bo vplivala na prihodnost igranja iger.

Za uporabo AMD-jevega sistema Fluid Motion Frames 2 (AFMF 2) mora zadevni sistem izpolnjevati številne posebne strojne zahteve. Za AFMF 2 veljajo naslednje zahteve:

  • Grafični procesorji AMD Radeon RX serije 6000 ali novejši.
    Poleg tega mora biti sistem opremljen s procesorjem APU AMD Radeon serije 700M ali novejšim modelom.
  • Programska oprema AMD: Za uporabo programske opreme je potrebna različica Adrenalin Edition™ 24.1.1 ali novejša.
    Tehnologija je združljiva z naslovi DirectX 11 in DirectX 12.
    Združljiv je z operacijskima sistemoma Windows 10 in Windows 11.

Te zahteve zagotavljajo, da je zadevni sistem sposoben podpirati napredno tehnologijo ustvarjanja sličic, ki je zasnovana tako, da izboljšuje hitrost sličic in gladkost igranja ter tako zagotavlja vrhunsko igralno izkušnjo. Za podrobnejše informacije in sodelovanje v beta predogledu obiščite uradno stran AMD-jeve skupnosti.

Če želite pridobiti dodatne informacije o AMD-jevem Fluid Motion Frames 2 in se prijaviti za predogled beta različice, obiščite uradno stran AMD-jeve skupnosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD procesorji AMD


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,