Računalništvo, telefonija
25.08.2009 05:58

Deli z drugimi:

Share

Skupina S&T svetovalsko storitveno podjetje številka 1

S&T Slovenija in njihovi strokovnjaki svetujejo in organizirajo različna izobraževanja v obliki seminarjev, tečajev in delavnic z več kot 20 različnih področij.
S&T Slovenija in njihovi strokovnjaki svetujejo in organizirajo različna izobraževanja v obliki seminarjev, tečajev in delavnic z več kot 20 različnih področij.

Analitsko podjetje Gartner

, svetovni vodja na področju svetovanja in raziskav v informacijski tehnologiji, je skupino S&T na lestvici svetovalskih storitvenih podjetij uvrstila na prvo mesto v regiji srednje in vzhodne Evrope. Skupina S&T se je tako uvrstila pred svetovalske storitvene družbe, kot so Deloitte, IBM, Ernst & Young in druge.

Skupina S&T je s 150 milijoni dolarjev prihodkov na svetovalsko storitvenem področju v letu 2008, njihovo 3-odstotno rastjo med letoma 2007 in 2008 ter 9,2-odstotnim tržnim deležem na trgih srednje in vzhodne Evrope zasedla prvo mesto na lestvici svetovalskih storitvenih podjetij analitske hiše Gartner. Skupina S&T je tako potrdila svojo strateško svetovalsko usmeritev: svojim strankam in uporabnikom postati strateški IT-partner oz. Business Innovation and Transformation Partner.

»Prednosti usmeritve postati strateški partner na področju informacijske tehnologije so začele spoznavati tudi naše strank. V trenutnih gospodarskih razmerah je pomembno, da s strankami skupaj spoznamo, kakšni so njihovi poslovni cilji, za kakšno strategijo so se odločili, koliko so za njeno uresničitev pripravljeni investirati, in jim svetujemo, katere IT-storitve jim bodo najbolje pomagale doseči njihove cilje. Sodeč po lestvici analitskega podjetja Gartner je naše delovanje na tem področju zelo uspešno,« je povedal Robert Trnovec, predsednik uprave S&T Slovenija.

Med deset največjih ponudnikov na lestvici svetovalskih storitvenih podjetij srednje in vzhodne Evrope so se poleg skupine S&T uvrstili še Deloitte, IBM, Ernst & Young, Accenture, Alcatel-Lucent, PricewaterhouseCoopers, SAP, KPMG in Oracle. Skupaj so v letu 2008 na področju svetovanja obvladovali 47,7-odstotni tržni delež in zabeležili 777 milijonov evrov prihodkov. Na celotnem trgu srednje in vzhodne Evrope pa so storitvena podjetja v letu 2008 na področju svetovanja zabeležila 1.630 milijonov dolarjev prihodkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več