Življenjski slog
08.06.2023 11:22

Deli z drugimi:

Share

Montažne hiše s pametnim upravljanjem za vrhunsko udobje

Pri izbiri izvajalca za gradnjo vašega doma so ključni zaupanje, izkušnje ter strokovnost. Če vam to lahko zagotovijo pod eno streho, ste na dobri poti.
Foto: RIHTER
Foto: RIHTER

Zavezanost okolju, zdravju in energetski učinkovitosti je velik plus, ki izvajalca postavlja v prvo vrsto. Podjetje Rihter sodi med vodilne proizvajalce montažnih hiš v Sloveniji, ki se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo gradnje skoraj nič-energijskih, nič-energijskih in plus-energijskih hiš. Z inovativnimi tehnološkimi rešitvami, certifikati najvišjih standardov ter strokovno ekipo gradijo hiše tudi najzahtevnejših kupcev.

Pri Rihterju vsem investitorjem pri zasnovi sanjske hiše omogočajo popolno individualnost ter prilagodljivost. V ta namen uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo modeliranja zgradb s pomočjo 3D modela in BIM tehnologije.

Najvišja raven bivanjskega udobja

Zavedajo se, da je hiša izraz vaše osebnosti in želja, prav zato ustvarijo popolnoma individualne rešitve in vam zgradijo hišo, ki nosi vaš edinstven pečat. Ekipa izkušenih strokovnjakov vam stoji ob strani na vsakem koraku.

Pri njih boste vse rešitve našli na enem mestu: od nakupa parcele, arhitekturne zasnove objekta, vse do izdelave projektne dokumentacije in pridobitve gradbenega dovoljenja ter izgradnje objekta na ključ. Naposled uredijo še vse, kar je potrebno za izdajo uporabnega dovoljenja za zgrajeni objekt (pri izvedbi hiše ‘na ključ’). Za naročnike to pomeni predvsem velik prihranek časa, kvalitetnejšo izvedbo ter izogibanje težavam pri gradnji.

Širok nabor funkcionalnosti

Vse več naročnikov Rihter hiš se odloča za napreden koncept Zero energy, ki omogoča pokritje deleža stroškov, ki nastajajo s porabo energije. Zasnovan je tako, da so k tehnološko dovršenim konstrukcijskim sistemom, ustrezno izbranemu stavbnemu pohištvu ter najnaprednejšim sistemom ogrevanja in prezračevanja dodali še pametno upravljanje doma ter zeleno energijo s sončnimi elektrarnami na strehah hiš.

Pri Rihterju kupcem montažnih hiš omogočajo vgradnjo žičnih pametnih inštalacij, saj se zavedajo, da utegne vsesplošna uporaba brezžičnih oz. Wi-Fi omrežij povzročati neprijetne motnje ter prisotnost elektromagnetnega sevanja. Pri žičnih pametnih inštalacijah pa velja, da ne povzročajo elektromagnetnega sevanja, ko električne naprave oz. porabniki niso vklopljeni.

Običajno pametni dom omogoča zelo širok nabor funkcionalnosti, ki jih lahko dodajamo tudi po korakih – je pa kakršnekoli razširitve potrebno predvideti že na začetku, da so kasneje izvedljive brez dodatnih fizičnih posegov v dokončano hišo. Pametni dom se največkrat deli na module, ki uporabnikom hiše ponujajo raznovrstne  funkcionalnosti: udobje, varnost, energetska učinkovitost, oddaljeno upravljanje.

Možnost nadgradnje z e-mobilnostjo

V kolikor se naročniki montažnih hiš Rihter odločijo tudi za e-mobilnost, jim izvedejo njeno celovito integracijo. Že pri projektiranju inštalacij predvidijo vse potrebne predpriprave, predinštalacije in možnost nadgradnje pametnega doma z e-mobilnostjo. S tem izrazom označujejo namestitev sončne elektrarne na streho hiše, postavitev e-polnilnic in e-hranilnikov, pri montažnih hišah Rihter pa vse naprave povežejo s pametnim domom v enovito celoto. Elektrika iz obnovljivih virov in njena učinkovita raba v pametnem domu pripomoreta k do 30 % nižjim stroškom porabljene električne energije v primerjavi z domom brez pametnih inštalacij.

Ponudnik, ki se uvršča med vodilne na trgu

Kadar naročnik montažne hiše izbere ponudnika, ki je na tržišču prisoten že dlje časa in je med vodilnimi, s tem na nek način »kupi« tudi znanje, garancijo in zaupanje. V podjetju Rihter gradijo okolju in zdravju prijazne ter energijsko varčne hiše. Živimo v času stalnega naraščanja cen električne energije, zato je ključno, da poskrbimo za trajnostno pridobivanje elektrike, obenem pa pozornost posvečamo njeni učinkoviti porabi. Na ta način lahko pridemo do nič-energijske hiše (ali celo do plus-energijske hiše, ki s sončno elektrarno proizvede več elektrike, kot jo hiša porabi za svoje delovanje v celem letu), ki je trajnostno zgrajena, energetsko učinkovita ter ima dolgoročno stroškovno optimizirano obratovanje in vzdrževanje. V montažnih hišah Rihter s konceptom Zero energy dobijo naročniki vse zgoraj opisano. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem RIHTER.
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več