Računalništvo, telefonija
03.08.2020 08:45

Deli z drugimi:

Share

Bo Microsoft rešil TikTok pred propadom v ZDA?

Microsoft bi s prevzemom lahko ohranil delovanje storitve TikTok na ameriškem trgu.
Microsoft bi s prevzemom lahko ohranil delovanje storitve TikTok na ameriškem trgu.

Nedavno smo poročali o tem, da priljubljeno družbeno omrežje TikTok ni vsem po godu. V Združenih državah Amerike na primer resno razmišljajo o prepovedi uporabe kitajskega družbenega omrežja. Glavni razlog za to potezo naj bi bilo netransparentno upravljanje s podatki uporabnikov. Možnost ukinitve oziroma prepovedi družbeno omrežje TikTok v Združenih državah Amerike je nedavno potrdil celo ameriški predsednik Donald Trump.

Zato ne preseneča, da lastnik družbenega omrežja TikTok podjetje ByteDance mrzlično išče načine kako bi si zagotovilo obstoj na ameriškem trgu, saj ima ta od njega zelo velike koristi. Zato ne preseneča, da so se v javnosti pojavile govorice o tem, da naj bi podjetje Microsoft v celoti prevzelo aktivnosti družbenega omrežja TikTok na ameriškem trgu. To dejansko pomeni, da bi v roke prevzelo tudi varovanje podatkov o ameriških državljanih.

Številni poznavalci so prepričani, da bi ta poteza nedvomno rešila obstoj družbenega omrežja TikTok na ameriškem trgu. Težko bi namreč bilo prepovedati uporabo storitve na ameriškem trgu, ki je dejansko ameriška. Tako podjetje Microsoft kot ByteDance o tej zadevi vsaj zaenkrat še ne dajeta izjav. Več o morebitnem prevzemu pa naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih, saj časa za to praktično ni več veliko.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35