Računalništvo, telefonija
15.03.2007 09:47
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avtenta.si odločno na trg outsourcinga


Darko Pretnar, vodja Avtente.si

Vsak naj dela tisto, kar dela najboljše – to je glavni moto podjetja Avtenta.si. In kaj Avtenta.si počne najbolje? Outsourcing informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT).
Avtenta.si, ki je sicer član skupine Telekom Slovenije, je intenzivno zakorakala na slovenski trg outsourcinga. Z ambiciozno zastavljenim poslovnim načrtom, strokovnim znanjem in najsodobnejšo tehnično podporo že postajajo eden vodilnih ponudnikov IKT storitev v Sloveniji.

V prvem sklopu celovitih storitev v okviru outsourcinga, ki ga partnerjem ponuja Avtenta.si, je zajeto upravljanje IKT infrastrukture, najemanje strežniških kapacitet, shranjevanje podatkov in informacijska varnost. Ponudba se bo sproti širila z novimi storitvami in tako bodo predvidoma že v maju na trg ponudili še komunikacijske storitve in rešitve s področja upravljanja poslovnih procesov.

“V Avtenti.si smo se odločili razširiti svojo vlogo ponudnika celovitih IKT rešitev s področja sistemske integracije še na vlogo ponudnika outsorcinga IKT storitev. To je velik projekt za Avtento.si, pa tudi pomemben prispevek k nadaljnjemu delovanju Skupine Telekom,” poudarja direktor Avtente.si Darko Pretnar. Skladno z novo strateško usmeritvijo bo področje outsorcinga v Avtenti.si v prihodnje po načrtih predstavljalo 13 odstotkov celotnih prihodkov podjetja. Sicer pa do konca leta 2007 načrtujejo 2,4 milijonov evrov prihodkov iz outsourcing projektov, v naslednjih letih pa do 5,5 milijona evrov letno.

Avtenta.si ima z outsourcingom IKT storitev že nekaj izkušenj, ob koncu leta 2005 pa so v podjetju zaradi širitve dejavnosti na tem področju ustanovili samostojno poslovno enoto, vzpostavili enotno vstopno točko in potrebne procese za izvajanje storitev. “Avtenta.si želi ponuditi svojim partnerjem IKT tehnologije v obliki storitev na transparentni način, za točno določeno ceno na mesec in ob natančno dogovorjenem nivoju storitev,” pravi Dalibor Baškovč, direktor poslovne enote Outsourcing.

Pri vzpostavitvi celovitega sklopa storitev outsourcinga je sodelovalo preko 10 strokovnjakov Avtente.si. Del znanja in izkušenj pa je podjetje črpalo od zunanjih partnerjev s katerimi tudi razvija storitve. Investicijska sredstva, vložena v zagon prvega celovitega sklopa outsourcing storitev so znašala približno 1,5 milijona evrov. Vse storitve se izvajajo v visoko razpoložljivih varnih celicah, kar je pomenilo velik del investicije. V prostoru, ki je protipožarno, vodotesno in protipotresno zaščiten, veljajo strogi varnostni ukrepi. Fizični dostop do opreme, na kateri bodo v kriptirani obliki shranjeni podatki uporabnikov, je omejen in strogo nadzorovan, saj ima vstop v varno kletko na podlagi biometričnih podatkov le minimalno število oseb.

V tujini je oursourcing IKT storitev že uveljavljen model poslovanja, v Sloveniji pa se – tudi zaradi pomanjkanja ponudnikov, slabe transparentnosti stroškov in nepoznavanja celovite ponudbe – podjetja v veliki meri še ne odločajo za celovitejše izdvajanje procesov. Avtenta.si bo s svojim modelom poslovanja na področju outsourcinga poskušala te dileme odpraviti in graditi dolgoročna partnerstva z naročniki.

Izgovorov za izgubljanje časa, denarja in prostora s starimi strežniki je torej vsej manj. Ponudbo si lahko podrobneje ogledate na njihovi prenovljeni spletni strani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več