Računalništvo, telefonija
09.01.2017 10:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše kar je ponudil letošnji CES

..Sejem potrošniške elektronike CES 2017 (Consumer Electronics Show) slovi kot znanilec tehnološke prihodnosti. Tudi letos ni bilo nič drugače. Poglejte, kateri izdelki so najbolj navdušili..
Nvidia Shield (2017 Edition)
Nvidia Shield (2017 Edition)

Najboljše med najboljšim

LG Signature OLED W7 TV je bil po izboru portala TechRadar produkt, ki je na letošnjem CES-u prehitel vso konkurenco. Z 2,57 milimetra debeline, štirimi tipi podpore HDR-ja in lastno Dolby Atmos avdio tehnologijo, LG-jev televizor predstavlja definicijo avdio-vizualnega bogastva prihodnosti.

Po izboru občinstva – Nvidia Shield

Ne glede na to ali ste zagriženi igričar ali nekdo, ki išče medijski predvajalnik prihodnosti, Nvidia Shield zadosti precejšnjemu številu pogojev še tako zahtevnih potrošnikov. Pohvali se lahko s predelanim kontrolerjem, vrhunskim 4K HDR standardom slike in vgrajenim Googlovim digitalnim asistentom za glasovni nadzor.

Najboljši pametni telefon – Asus Zenfone AR

Čeprav veliki akterji na področju mobilne telefonije s svojimi največjimi razkritji navadno čakajo na svetovni kongres mobilne telefonije (MWC), ki se bo zgodil prihodnji mesec, pa je Asus letos pohitel in s tem nekoliko presenetil tako javnost, kot tudi konkurenco. Asus Zenfone AR je tako šele drugi Androidni telefon, ki je opremljen s tehnologijo navidezne resničnosti Google Tango. Ponuja 14,48-centimetrski AMOLED ekran, 8 GB RAM-a, 23 MP kamero in zelo zmogljiv procesor Snapdragon 821.

Najboljši prenosni računalnik – Dell XPS 13 2-in-1

Dell je še enkrat več dokazal, da je zelo zanesljiv proizvajalec prenosnih računalnikov. Fleksibilna Windows naprava s kakovostnim IGZO ekranom, ki je povrh vsega še zelo tanka in lahka, podpira tudi Windows Hello in Thunderbolt dodatke in razširitve. To je Dell XPS 13 2-in-1. Uporabljate ga lahko kot tablico ali prenosnik, kar bo gotov navdušilo vse bodoče kupce, ki bodo Dellovo novost v trgovinah srečali že konec tega meseca.

Najboljša televizijaLG Signature OLED W7

Kot že povedano, najboljša med najboljšimi. LG-jeva televizija je prekosila ne samo vse televizije, ampak tudi vso predstavljeno tehnologijo na CES-u. Kljub močni konkurenci, predvsem s strani Sonyjeve OLED televizije na eni strani in Samsungove OLED inovacije na drugi, je LG še vedno ostal na prvem mestu. Prve pošiljke LG Signature OLED W7 televizije bomo videli marca, osnovna cena televizije pa naj bi bila postavljena okoli 9.500 eur.

Najboljša digitalna kamera – Panasonic Lumix GH5

Lumix GH5 je kamera, ki je nastajala dolga tri leta, vendar je sedaj najboljše kar lahko pričakujemo od sistema “Micro Four Thirds”.

Najboljši “All-in-one” osebni računalnik – HP Envy 34

Kdo pravi, da mora biti vedno Apple tisti, ki pobere vso slavo? HP Envy 34 je računalnik, ki vas ne bo pustil ravnodušnih. 86,36-centimetrski ukrivljen ekran (3440 x 1440) bo poskrbel, da bo vaša pisarna povsem izstopala in vzbujala nevočljive poglede.

Najboljša avtomobilska tehnologija – Toyota Concept-i

Če bi vam sedaj nekdo naročil, da narišete avto prihodnosti, obstaja velika verjetnost, da bi bila vaša risba zelo podobna Toyotinemu avtomobilu Concept-i. Veliko je govora o avtomobilih prihodnosti, ki bodo sami vozili po cestah, Toyota pa je k zadevi pristopila nekoliko drugače. Concept-i je opremljen z lastno umetno inteligenco, imenovano Yui. Gre za asistenta, ki “živi” v armaturni plošči in kaže na prihodnost kjer umetna inteligenca ne bo popolnoma prevzela oblasti nad vozilom, temveč bo delovala zgolj kot dodatek, ki bo vozniku pomagal v primeru, ko bo ta utrujen.

Najboljši “gaming” pripomoček – HTC Vive Tracker

Vsako leto smo nekoliko bližje VR prihodnosti, ki smo jo nekoč občudovali zgolj v filmih. HTCv tem segmentu že nekaj časa igra pomembno vlogo. Na letošnjem CES-u je predstavil novi Vive Tracker, ki ga lahko kombinirate praktično z vsakim objektom v hiši, tako da vsi prostori kar naenkrat zaživijo v virtualni resničnosti.

Najboljša športna nosljiva tehnologija – pametna majica Polar

Ta športni “pripomoček” je namenjen predvsem športnim ekipam, čeprav je lahko koristen tudi za rekreativce. Trenerji preko Polarjeve majice takoj vedo kateri igralec daje vse od sebe in kateri ima še nekaj rezerve. Gre za zelo udobno majico, ki kljub vgrajenim senzorjem ne ovira športnika. Verjetno se bo kaj kmalu pojavilo kakšno veliko športno ime, ki bo s ponosm nosilo dotično majico.

Najboljša nosljiva tehnologija – Misfit Vapor

Misfit je prisoten na trgu nosljive tehnologije že več let, vendar jim do tega trenutka še ni uspelo narediti kvalitetne pametne ure z ekranom na dotik. To dejstvo je še posebej zanimivo, saj ravno trg nosljive tehnologije stagnira. Misfit Vapor združuje solidno ceno (189 evrov) in bogate specifikacije. 3,56-centimetrski AMOLED ekran, procesor Snapdragon 2100, 4 GB pomnilniškega prostora, GPS, merilnik srčnega utripa in številna druga oprema.

Najboljši tehnološki pripomoček za vsako gospodinjstvo – LG Smart InstaView hladilnik

LG Smart InstaView je hladilnik, ki je poln tehnologije, vendar še vedno pušča dovolj prostora za nekaj kartonov mleka. Opremljen je s 73,66-centimetrskim ekranom na dotik, ki kaže kaj vse je v hladilniku in kateri artikli so tik pred iztekom roka uporabe, obenem pa hladilnik premore vsa orodja in lastnosti Amazonove digitalne asistentke Alexe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več