Triki in nasveti
29.10.2016 20:15
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako na Facebooku objaviti GIF?

Kako na Facebooku objaviti GIF?
Kako na Facebooku objaviti GIF?

Včasih preprosti smeško enostavno ni dovolj, da bi z njim izrazili svoja čustva na Facebooku. S pomočjo portala PCAdvisor smo za vas pripravili nasvete, kako objaviti GIF na družbenem omrežju Facebook.

Facebook se je od nekdaj izogibal uporabi GIF-ov, saj naj bi ta oblika animacije skupaj z videi (s samodejnim predvajanjem) prenasičila omrežje, kar bi lahko povzročilo nered in posledično izgubo uporabnikov. Kakorkoli že, Facebookovi uporabniki enostavno obožujejo tovrstne popestritve rabe družbenega omrežja in zato je bil Facebookov strah odveč.

Nalaganje GIF-a na Facebook je dokaj enostavno, kljub temu pa ne moremo ubrati enakega postopka, kot bi ga recimo uporabili pri objavi slike ali videa. Korak za korakom vam bomo pokazali, kako lahko začnete uporabljati animirane slike na Facebooku.

Za začetek! Kaj sploh GIF je? GIF je kratica za “Graphics Interchange Format” in pomeni rasterski slikovni format. GIF podpira do 8 bitov na piksel, kar pomeni, da lahko naenkrat pokaže do 256 barv iz 24-bitnega barvnega modela RGB in omogoča animacijo z zaporednim prikazovanjem sličic. V primerjavi z videi je GIF datoteka precej manjša in je zato primernejša za gledanje na počasnejših internetnih povezavah ali mobilnih omrežjih.

Kako objaviti/naložiti GIF na Facebook?

1. Glede na to, da na Facebook ne morete objaviti lastnega GIF-a, boste primorani ustvariti in naložiti GIF na drugo “gostiteljsko” stran ali pa boste morali najti GIF na straneh, kot so Tumblr, Imgur, Giphy itd. Odprete GIF in kliknete z desnim klikom.

2. Če uporabljate Google Chrome, izberete “Copy Image URL”, če uporabljate recimo Firefox, izberete “Copy Image Location”, v brskalniku Opera pa izberete “Copy Image Address”. Ostali brskalniki bodo verjetno nekoliko variirali med potencialnimi možnostmi, vendar je ključno to, da izberete opcijo, ki vam dovoljuje, da kopirate URL naslov, ki vas pripelje neposredno do GIF-a.

3. Naslednje, kar morate storiti, je, da odprete nov zavihek in se seveda prijavite v Facebook. Kopirani URL naslov prilepite v prostor, kjer vas Facebook sprašuje “What’s on your mind?”. Za to lahko uporabite Ctrl+V, ali pa spet z desnim klikom izberete “Paste”/Prilepi.

4. Počakajte nekaj sekund in GIF bi se moral avtomatsko pojaviti pod URL naslovom. Tega lahko nato izbrišete ali pustite – odločitev je vaša.

Prednosti GIF

  • podpira transparenco
  • podpira shranjevanje majhnih animacij
  • odličen za slike z omejenimi barvami

Slabosti GIF

  • podpira le 256 barv
  • je najstarejši format na spletu, ki se ni razvijal vse od nastanka
  • shranjen GIF je včasih večji od PNG

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več