Računalništvo, telefonija
17.10.2013 18:25

Deli z drugimi:

Share

8-palčna tablica Miix2 iz Lenova obvlada tako posel kot zabavo

Družba Lenovo danes predstavlja Miix2, 8-palčno tablico, opremljeno z najnovejšimi tehnologijami. Poganja jo namreč štirijedrni procesor Intel, na zaslonu visoke ločljivosti pa uporabnik z dotikom upravlja z operacijskim sistemom Windows 8.1. Z dodatkom v obliki digitalnega peresa in zložljivega ovitka pa še povečuje svojo praktičnost.
8-palčna tablica Miix2 iz Lenova obvlada tako posel kot zabavo
8-palčna tablica Miix2 iz Lenova obvlada tako posel kot zabavo

Vsega 8,35 mm debela tablica Lenovo Miix2 tehta zgolj 350 gramov, njene kompaktne zunanje mere pa določa 8-palčni zaslon. Ta prikazuje sliko v visoki ločljivosti 800 x 1200 pik in je občutljiv na do 10-prstni dotik. Matrika IPS je zagotovilo za živobarvno sliko, s kar 178-stopinjskim vidnim kotom pa skrbi, da je slika na tablici dobro vidna iz vseh položajev. Tablica je opremljena z dvema kamerama, prednjo z ločljivostjo 2 milijona pik in hrbtno z ločljivostjo 5 milijonov pik, ki skrbita za enostavno opravljanje video klepetov in deljenje fotografij ter video posnetkov. Na tablici je naložen najnovejši operacijski sistem Microsoft Windows 8.1, ki prinaša vrsto izboljšav za uporabnike tabličnih računalnikov, med drugim še lažje iskanje in deljenje vsebin, prenovljen spletni brskalnik Internet Explorer 11 ter optimizirano delo z na dotik občutljivimi zasloni. Ne manjka niti gumb Start, ki so ga uporabniki vajeni iz drugih operacijskih sistemov Microsoft Windows.

Pod zaslonom je vgrajena zmogljiva strojna platforma, ki ji poveljuje štirijedrni procesor Intel Atom S z vgrajeno grafiko HD Graphics sedme generacije. Opremljena s tehnologijo Clear Video HD tablica ponuja tekoče predvajanje bogatih video vsebin, obilo strojne moči pa tablico Lenovo Miix2 jasno loči od konkurenčnih 8-palčnih tablic. Tablica je na voljo z 32 do 128 GB hitrega internega pomnilnika za hrambo podatkov (eMMC), ki ga uporabniki lahko še razširijo z uporabo pomnilniških kartic SD.

Lenovo Miix2 ni namenjen zgolj zabavi, saj omogoča obilo produktivnosti tudi zunaj pisarne. 8-palčna tablica ima že prednameščen pisarniški paket Microsoft Office Home & Student 2013, ki uporabnikom omogoča enostavno pregledovanje in urejanje dokumentov. Z dodatkom v premišljen zložljiv ovitek vgrajenega digitalnega peresa pa cilja na kreativne uporabnike, saj pero močno olajša opravila, kot so risanje, skiciranje ter ustvarjanje beležk. Ovitek ščiti zaslon tablice, ko ta ni v uporabi, hkrati pa se lahko hitro in enostavno zloži v praktičen podstavek.

“Veliko uporabnikov si želi priročnosti tablic manjših zunanjih mer, a hkrati ne pristaja na njihovo strojno podhranjenost. Prav zato smo zanje izdelali majhno, lahko, a zelo zmogljivo tablico. Za nameček smo jo opremili še z Windows 8.1. Vse to je Lenovo Miix2, ki v razredu 8-palčnih tablic ne pristaja na kompromise in dokazuje, da je s premišljeno zasnovo mogoče združiti eleganten dizajn, zmogljivosti ter nizko težo,” je povedal generalni direktor oddelka prenosnih računalnikov v družbi Lenovo Bai Peng.

Tablica Lenovo Miix 2 bo v Sloveniji naprodaj novembra, priporočene prodajne cene pa se bodo začele pri 379 evrih (z vštetim DDV).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku