Računalništvo, telefonija
27.12.2013 08:31
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sedem šokantnih dejstev in trendov svetovnega spleta

Podjetje Staff je objavilo daleč najbolj zanimiva dejstva in trende, ki se nanašajo na svetovni splet. V tem prispevku si zato poglejmo sedem najpomembnejših dejstev in trendov, ki so povezani s sodobnim svetovnim spletom in jih morda do sedaj še nismo poznali.
Sedem šokantnih dejstev in trendov svetovnega spleta
Sedem šokantnih dejstev in trendov svetovnega spleta

Uporaba svetovnega spleta je postala že nekaj vsakdanjega in danes brez njega praktično ne gre več. Kljub temu le malo uporabnikov pozna njegova najbolj zanimiva dejstva in trende. V nadaljevanju si zato poglejmo sedem najpomembnejših dejstev in trendov, ki so povezani s sodobnim svetovnim spletom.

7. Število uporabnikov interneta

Uporabnikov interneta na Kitajskem je več kot dvakrat toliko kot v Združenih državah Amerike. V deželi zmajev ima namreč dostop do svetovnega spleta 564 milijonov, v ZDA pa »le« 244 milijonov uporabnikov. V letu 2014 bo Kitajska še dodatno povečala prednost pred ZDA.

6. Spletno nakupovanje

Čeprav je le redkokdo izmed nas že slišal za kitajsko spletno trgovino Alibaba, je ta vsaj po številu prodanih izdelkov prek spleta daleč pred priljubljenima prodajalnama eBay in Amazon. Alibaba namreč prek spleta proda več izdelkov kot eBay in Amazon skupaj.

5. Uporabniki Facebooka

Priljubljeno družbeno omrežje Facebook naj bi trenutno uporabljalo kar 1,11 milijarde uporabnikov oziroma kar 46 odstotkov vseh ljudi, ki imajo dostop do svetovnega spleta. Ta podatek je presenetljiv predvsem zaradi tega, ker je Facebook na Kitajskem prepovedan.

4. Uporaba mobilnih naprav

Število uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov še vedno narašča z vrtoglavo hitrostjo. Zato ne preseneča napoved, da bo število uporabnikov, ki do svetovnega spleta dostopajo prek mobilnih naprav, že leta 2015 preseglo število tistih, ki za ta namen uporabljajo namizne in prenosne računalnike.

3. Število prenesenih slik

Uporabniki priljubljenega omrežja Facebook dnevno »dodajo« kar 350 milijonov novih slik in fotografij. Tesno za petami mu z 200 milijoni slik dnevno sledi spletna storitev Snapchat, ki je med nami, verjeli ali ne, prisotna komajda dve leti. Snapchat naj bi Facebook vsaj po številu dodanih slik prehitel že v drugi polovici leta 2014.

2. Google Maps

Google je za namene kartografskega sistema Maps in storitve Street View doslej fotografiral že več kot osem milijonov kilometrov cest. Ta razdalja bi »zadoščala« za deset potovanj od Zemlje do Lune in nazaj.

1. YouTube

Ameriški filmski studio Hollywood bi potreboval kar 43 tisoč let, da bi »proizvedel« enako dolžino filmskih posnetkov, ki se v samo enem letu prenesejo na priljubljeni spletni portal YouTube.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več