Digitalizacija
30.07.2021 08:12
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 ključnih orodij za digitalno preoblikovanje vašega podjetja

Sestavite si svoj nabor orodij za digitalno preobrazbo in inteligentno povezano delovno mesto.
Po mnenju ponudnika Konica Minolta je inteligentno povezano delovno mesto (ICW) doseženo, ko ste usposobljeni na sedmih ključnih področjih.
Po mnenju ponudnika Konica Minolta je inteligentno povezano delovno mesto (ICW) doseženo, ko ste usposobljeni na sedmih ključnih področjih.

Pandemija je odločno pospešila potrebo po strategiji digitalne preobrazbe. Številna podjetja so izkoristila priložnost, da ocenijo, kako lahko z uporabo digitalnih tehnologij in novih poslovnih modelov izboljšajo uspešnost in spodbudijo organizacijske spremembe.

Vendar pa podrobnosti o tem, kaj dejansko vključuje vzpostavitev digitalno zrelega podjetja niso vedno jasne. S povezovanjem tehnologij, ki jih uporabljajo podjetja (od orodij za komunikacijo in sodelovanje do aplikacij za upravljanje dokumentov in podatkov ter storitev zunanjega upravljanja vsebin), inteligentno povezano delovno mesto (ICW) odpravlja komunikacijske ovire in omogoča, da spremenite izkušnje svojih strank ter spodbudite učinkovitost, inovacije in rast. Ključ do uspeha pa je v učinkovitem izvajanju strategije digitalne preobrazbe, ki lahko spodbudi prave kulturne spremembe.


Digitalno razmišljanje

Načeloma na novem digitalnem delovnem mestu vsakdo še vedno počne to, kar je počel do sedaj. Podatki se zbirajo, obdelujejo in izmenjujejo. Zaradi vse večje digitalizacije pa se lahko zaposleni namesto pogovora iz oči v oči na hodniku, dogovorijo za srečanje v virtualni sobi, kjer opravijo video klic, ali napišejo kratka sporočila v sistemu za klepet. Vodje projektov lahko rezultate svojega dela beležijo neposredno, nastavijo vstopnice (ticket) za težave strank, zahteve za razvoj izdelkov in organizirajo videokonferenčne sestanke in predstavitve. Tudi administracija, tehnični sektor za pomoč strankam in prodajno osebje, lahko najdejo digitalne storitve, ki jim omogočajo in olajšajo vsakodnevna opravila.

V bistvu pa nič od tega ni novost – mnogi med nami že delamo digitalno. Razlika je v tem, da zdaj začenjamo tudi razmišljati digitalno. Preobrazba trga dela je na primer tudi priložnost za razvoj strategij in podporo ciljem trajnostnega razvoja iz Agende 2030 Združenih narodov (UN Sustainable Development Goals of the 2030 Agenda). Če se bomo manj vozili na službena potovanja ali v pisarno in, če se bodo velike pisarne zmanjšale, lahko to pomembno prispeva k zmanjšanju emisij CO2 in varovanju okolja.

Tehnologija: zbirka orodij za digitalno preobrazbo.

Predvsem malim in srednje velikim podjetjem je lahko težje izvesti kompleksnejše IT zahteve digitalne preobrazbe, kot sta na primer izgradnja nove infrastrukture ali razširitev obstoječih sistemov. Ta podjetja običajno nimajo potrebnih strokovnjakov, zato morajo uporabiti zunanje svetovalce, ki poleg celotne palete izdelkov in rešitev zagotavljajo tudi storitve in podporo. Prav tako se veliko večjih podjetij sooča z dokumenti, ki so zaklenjeni v arhivskih omarah v pisarni, medtem ko zaposleni delajo na daljavo in nimajo dostopa do teh dokumentov/informacij.
 
Tu nastopijo ponudniki za upravljanje storitev, kot je Konica Minolta. Prilagojeno vaši dejavnosti, vam lahko zagotovimo  zbirko digitalnih orodij, ki jo sestavljajo orodja in tehnologije, ki jih vaši zaposleni potrebujejo za opravljanje svojega dela. Po našem mnenju je inteligentno povezano delovno mesto (ICW) doseženo, ko ste usposobljeni na sedmih ključnih področjih:


  1. STORITVE V OBLAKU

Tehnologija računalništva v oblaku je temelj digitalne preobrazbe, saj ljudem omogoča svobodo in prilagodljivost pri delu s katere koli lokacije, ne da bi jim bilo treba upravljati in vzdrževati lastno infrastrukturo.

  2. VARNOSTNE STORITVE

Varnost podpira in omogoča digitalizacijo ter pomaga podjetjem, da svojo digitalno zrelost gradijo na varni podlagi.

  3. STORITVE UPRAVLJANJA INFRASTRUKTURE

Zagotavlja, da so sistemi podjetja vedno posodobljeni in zaščiteni, hkrati pa zagotavljajo, da se podatki podjetja nikoli ne izgubijo. S tem podpirajo tudi koncept neprekinjenega poslovanja ter gradijo digitalno zrelost.

  4. UPRAVLJANJE STORITEV APLIKACIJ

Podjetjem, oziroma zaposlenim, omogoča enostaven dostop do različnih programov in aplikacij, s katerimi lahko izvajajo transformacijo.


  5. STORITVE ZA OPTIMIZACIJO DELOVNIH PROCESOV IN AVTOMATIZACIJO

Enostavni, a zmogljivi delovni procesi podjetjem omogočajo pametnejše delo. Prilagodljive funkcije ter mobilne zmožnosti zagotavljajo prilagodljivost in uporabniku prijazno izkušnjo. Namenjene so podjetjem, ki so presegle zgodnjo fazo digitalne preobrazbe in želijo pridobiti 360 stopinjski pogled na dokumente in podatke.


  6. UPRAVLJANJE STORITEV TISKANJA

Razbremeni vas skrbi za celotno infrastrukturo tiskanja in skeniranja. Združuje svetovalne storitve, implementacijo strojne in programske opreme ter optimizacijo delovnih procesov.

  7. STORITVE ZA UPRAVLJANJE INFORMACIJ

Pretvorba papirja v novo digitalizirano vsebino je zasnovana tako, da z uporabo inteligentne avtomatizacije (IA) in robotske avtomatizacije procesov (RPA) poveča učinkovitost delovnih procesov, hrambe, varnosti in skladnosti. Usmerjanje digitaliziranih dokumentov z avtomatiziranimi delovnimi procesi zmanjšuje napake in čas potreben za vnos podatkov.
 
V večini podjetij bo krepitev zmogljivosti v teh sedmih kategorijah podprla načine komuniciranja, sodelovanja, povezovanja in zagotavljanja storitev. Podjetja ta orodja prepogosto uvajajo ločeno, brez koristi celovite strategije digitalne preobrazbe. Da bi to odpravili, se posvetujte z našimi strokovnjaki za inteligentno povezano delovno mesto (ICW). Vzeli si bodo čas za oblikovanje strategije digitalne preobrazbe, ki jasno izraža vašo poslovno usmeritev in usmerja razvoj vaše lastne povezane pisarne.

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta digitalna preobrazba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več