Računalništvo, telefonija
18.09.2008 13:10
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5.Mikrocop konferenca doživela velik uspeh

Včeraj(17.9.2008), je v Kongresnem centru Mons potekala 5. Mikrocop konferenca o učinkovitem upravljanju dokumentov v zunanjem izvajanju. Dogodek je doživel izjemen uspeh, saj se ga je udeležilo nekaj več kot 180 udeležencev iz 90 slovenskih podjetij, kar je za četrtino več kot lani.


Vseh pet udeležencev okrogle mize

Konferenca, ki je postala že tradicionalen Mikrocopov dogodek, je osrednje poslovno srečanje, namenjeno vsem tistim, ki se soočajo z izzivi sodobnega e-poslovanja in učinkovitega upravljanja dokumentov.Na srečanju vsako leto predstavijo novosti in razvojne trende na področju upravljanja in hrambe dokumentov, zajema dokumentov in podatkov, upravljanja poslovnih procesov, e-poslovanja, “outsourcinga” in aktualne zakonodaje.

Osrednja tema letošnjega srečanja je bila izvajanje zakonodajnih določil, in sicer


Nabito polna konferenčna soba

Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA), Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP), v praksi. Na okrogli mizi “ZVDAGA, ZEPEP, ZVOP: Ali je zakonsko skladno poslovanje le črka na papirju ali ga je dejansko možno živeti? je bilo navkljub temu, da je ime vsebovalo strašljivo veliko kratic, zanimivo in predvsem poučno. Pri okrogli mizi so s svojimi razmišljanji sodelovali: mag. Tatjana Hajtnik (vodja sektorja za elektronsko arhiviranje v Arhivu RS), mag. Andrej Tomšič (informacijski pooblaščenec), Janja Jedlovčnik (upraviteljica dokumentarnega gradiva v NLB), Aleksander Šinigoj (direktor Paisita) in Alen Mitrovič (član uprave Ilirike DZU).

V drugem vsebinskem sklopu je bilo govora o učinkovitem upravljanju vhodnih dokumentov ter upravljanju poslovnih procesov. Mikrocopovi in Kofaxovi strokovnjaki so uvodoma predstavili širši okvir omenjene problematike, Darja Crnjak iz Mercatorja pa je udeležencem na konkretnem primeru avtomatiziranega upravljanja vhodnih računov v Mercatorju prikazala, kako vse skupaj poteka v praksi.

Zadnji del konference sta sestavljala dva krajša vsebinska sklopa, in sicer varna dolgoročna e-hramba ter infrastrukturne storitve v Mikrocopu. Meta Rot je tako spregovorila o varni in zakoniti hrambi dokumentov v sistemu Arhiviraj.si, mag. Rado Gornik pa je dogodek zaključil s predstavitvijo rešitve, kako zagotavljamo visoko razpoložljivost informacijskega sistema v podjetjih in se s tem izognemo izgubi poslovnih podatkov.


Prijavi napako v članku