Računalništvo, telefonija
28.08.2017 13:41
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 storitev s katerimi lahko udobno nakupujete prek pametnega telefona

Apple bo v prihodnje služil s storitvami in ne več z iPhonom
Apple bo v prihodnje služil s storitvami in ne več z iPhonom

Nakupovanje prek računalnika in spleta je razširjeno tudi v Sloveniji. Veliko novih priložnosti za zapravljanje pa se odpira tudi na pametnih napravah. Nekatera podjetja, kot je na primer Nike, so v ta namen vzpostavila povsem ločene mobilne produkte, ki so izjemno dovršeno izdelani in vključujejo ponudbo, ki jo ne boste našli nikjer drugje. Drugi primeri, kot je na primer Bolha, prav tako ponujajo dobro uporabniško izkušnjo med drugim tudi zaradi vse večje konkurence na trgu.

1) Sneakrs

Nova aplikacija podjetja Nike je izjemna priložnost za nakup vrhunskih športnih copat podjetja. Ponudba namreč obsega modele, ki jih v Sloveniji pri slovenskih trgovcih ne boste nikoli dobili. Vsebinsko je aplikacija enostavno postavljena saj vam v vertikalnem stolpcu predstavlja aktualno najbolj zanimive modele copat ne glede za katero priložnost ali spol. Kar pa je še bolj zanimivo so dodatne informacije, ki jih aplikacija ponuja. Lahko si podrobneje ogledate postopke oblikovanja določenega modela ali pa ogledate katero izmed predstavitev posamezne blagovne znamke kot je na primer Air Jordan. Nakupi se opravljajo neposredno v sami aplikaciji in pred tem se je potrebno registrirati. Z registracijo postanete tudi član nikejevega kluba zvestobe, ki vam, po navedbah aplikacije, prinaša določene ugodnosti ob obisku nikejevih trgovin. Slednje nismo morali še testirati ampak se sliši precej zanimivo. V aplikaciji se predstavljajo tudi modeli copat, ki še niso na trgu. S pritiskom na ustrezni gumb vas lahko aplikacija obvesti, ko prišne prodaja želenega modela copat. Sneakrs je na voljo iOS in Android OS uporabnikom.

2) Bolha

Središče novih in rabljenih produktov v Sloveniji se predstavlja tudi v aplikaciji. Od trenutka, ko se je na trgu pojavil Letgo, je konkurenca za Bolho večja zato bo zanimivo spremljati kako se bo aplikacija razvijala v prihodnje. Funkcionalno je aplikacija podobna spletni strani, ne ponuja pa vse funkcije. Za uporabnike, ki zgolj brskate po določenih artiklih bo uporabniška izkušnja boljša kot v primeru uporabe brskalnika. Artikli so predstavljeni v sliki in tekstu in omogočena je tudi komunikacija z lastniki oglasa.

3) Artsy

Artsy ponuja svetovni pregled nad deli preteklih in sedanjih umetnikov, ki v tem trenutku predstavljajo dela v kateri izmed najbolj prepoznavnih galerij. Aplikacija predstavlja dela, ki obsegajo svetovno likovno umetnost. Pri tem pa se ne predstavljajo dela zgolj svetovno znanih umetnikov ampak tudi takšnih, ki se v umetnosti šele uveljavljajo. Slednje lahko tudi podprete tako, da se odločite za nakup kakšnega izmed del. Pri tem cene niso neposredno navedene saj je končni znesek odvisen tudi od pogajalske moči galerije, ki omenjeno delo razstavlja. V primeru, da pa si želite umetnost zgolj občudovati pa Artsy prav tako ponuja funkcije kot so zoom s pomočjo katere si lahko posamezno delo ogledate do najmanjše podrobnosti. Artsy je na voljo samo uporabnikom iOS pametnih naprav.

4) Houzz

Malo je ponudbe, ki bi se osredotočala na opremljanje notranjih prostorov s poudarkom na oblikovanju in končni vizualni podobi. Iz tega razloga so se razvijalci Houzz aplikacije odločili, da združijo ponudbo različnih ponudnikov, ki ponujajo kvalitetne in oblikovno dovršene izdelke za vašo hišo ali stanovanje. Slaba stran tega je, da izdelki večinoma spadajo v višje cenovne razrede vendar pa ima oblika in predvsem način kako se z vsakdanjimi izdelki na novo rešujejo težave pri njihovi uporabi, svojo vrednost. Sleherni izdelek je predstavljen s pomočjo tekstovnih opisov in fotografij. Uporabniki si lahko ustvarijo lastne zbirke želenih produktov in s tem seznam za prihodnje nakupe. Mobilna trgovina je primerna tudi za nakupovanje daril a je potrebno biti pazljiv saj dostava v Slovenijo ni zagotovljena za vse izdelke.

5) Geek

Aplikacija bo dobrodošla za vse, ki za nakupe iščete zanimive a cenovno ugodne produkte. Glavna pozornost je, kot je možno sklepati iz samega naziva aplikacije, namenjena tehnološkim artiklom. Kupiti je možno vse od ovitkov za pametne telefone, ribiške opreme do letečih dronov, ki postajajo vse bolj priljubljeni tudi pri nas. Pri tem pa obstaja dodatni filter. Vsi predstavljeni produkti se namreč v danem trenutku prodajajo v okviru promocijskih cen najrazličnejših ponudnikov. Slednji so tudi ocenjeni s strani predhodnih kupcev. Na ta način lahko pred nakupom izločite manj zanesljive in s tem slabše ocenjene ponudnike. Dostava v Slovenijo je za vse artikle omogočena vendar pa je potrebno paziti pri cenah. Glede na lokacijo ponudnika se poštnina lahko zelo razlikuje.


Prijavi napako v članku