Telefoni
23.06.2015 22:11
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet razlogov za uporabo aplikacije Google Photos

Podjetje Google naj bi prav kmalu pričelo ponujati storitve mobilne telefonije!
Podjetje Google naj bi prav kmalu pričelo ponujati storitve mobilne telefonije!

Google je na razvijalski konferenci Google I/O, ki se je odvijala konec meseca maja, predstavil novo aplikacijo, imenovano Photos. Ob tem je največ pozornosti prejela količina prostega spomina, ki je posamezniku na voljo. Do zdaj je izstopala ponudba Yahooja, ki z aplikacijo Flickr uporabnikom za shranjevanje fotografij in video posnetkov ponuja terabajt spomina. Pri Googlu so se odločili ponudbo izboljšati. Uporabnikom je na voljo neomejena količina spomina. Povsem brezplačno.

Vendar to ni edini razlog, zakaj se splača uporabljati aplikacijo in s tem nadomestiti potrebo po shranjevanju na pametnih telefonih, računalnikih ali zunanjih diskih. Zato vam predstavljamo pet dodatnih razlogov za uporabo aplikacije Google Photos.

1. Iskanje po fotografijah. Za podjetje, ki je zaslovelo z iskalnikom, se ne zdi presenetljivo, da je iskalnik po fotografijah neprimerljivo boljši od alternativnih aplikacij na trgu. Google je za Photos uporabil način iskanja, ki temelji na tako imenovanem Deep Learningu. To pomeni, da lahko kot uporabnik v iskalnik vnesete splošne pojme in kljub temu prejmete prave rezultate. Googlov iskalnik tako ne upošteva le obrazov posameznikov na fotografiji, ampak tudi kaj drugega, na primer morje, pse, hrano, gozd in podobno.

2. Izdelovanje zgodb. Aplikacija omogoča samodejno izdelovanje zgodb iz prejetih fotografij. Tako se bodo vse vaše fotografije iz poletnega dopusta sestavile v ustrezno zaporedje in temu primerno predvajale v obliki povezane celote. Če se odločite pri določeni fotografiji spremeniti lokacijo ali kakršenkoli drugi podatek, aplikacija samodejno razvrsti fotografijo na ustrezno mesto.

3. Vse pomembne funkcije za urejanje fotografij. Z uporabo aplikacije Photos se vam ni treba odpovedati nobenim funkcijam drugih aplikacij za obdelavo fotografij. Photos ponuja celotno ponudbo priljubljenih aktivnosti, kot je dodajanje filtrov ali obrezovanje fotografij. S tem se lahko vse aktivnosti obdelave fotografij izvajajo na enem mestu in uporaba večjega števila aplikacij hkrati odpade.

4. Izguba kakovosti fotografij ni opazna. Brezplačna uporaba storitve in neomejena količina prostora prinašata s seboj tudi stiskanje datotek. Kakovost pri tem naj ne bi zelo trpela oziroma je nekoliko opazna šele na zaslonih z višjo ločljivostjo. Stiskanje datotek tako onemogoča shranjevanje fotografij profesionalnim fotografom, a pri Googlu z aplikacijo ciljajo na mobilne uporabnike, in ne fotografe.

5. Aplikacija Photos bo preživela na dolgi rok. Google je podjetje z dobrimi poslovnimi rezultati in nove predstavljene storitve ponavadi obstanejo na trgu na dolgi rok. Podobno je z aplikacijo Photos, ki je pri Googlu ne bodo tako hitro ukinili tudi v primeru slabega odziva mobilnih uporabnikov. To je pa, vsaj po prvih izjavah in interesu, malo verjetno.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku