Tiskalniki in skenerji
15.02.2022 12:04

Deli z drugimi:

Share

3D tiskalnik FlashForge Creator 4

Pred kratkim je bil na trg lansiran 3D tiskalnik FlashForge Creator 4. Je večnamenski, prilagodljiv in visoko zmogljiv 3D tiskalnik, ki ponuja industrijsko kakovost 3D tiskanja z volumnom kar do 40 x 35 x 50 cm.

3D tiskanje se je uveljavilo kot zelo uporabna tehnologija, predvsem za izdelavo prototipov, manjših proizvodnih serij, domačih pripomočkov, zahtevnih industrijskih kosov ali pa unikatnih delov, ki jih ni več na trgu. Kljub temu velikokrat lahko naletimo na kos, ki ravno za malenkost presega dimenzijske sposobnosti našega 3D tiskalnika. Seveda se lahko zadevo reši na več načinov, a najbolj eleganten je le en – 3D tiskalnik z večjim volumnom.

Na trgu je dandanes že precej večja izbira 3D tiskalnikov kot pred leti, vendar predvsem na področju splošne uporabe. Slednji so po večini namenjeni začetnim uporabnikom, so običajno bolj preprosti in tudi manjši 3D tiskalniki. Paleta industrijskih 3D tiskalnikov za profesionalno uporabo je nasploh manj pestra. Slednji ne ponujajo dovolj velike natančnosti ali volumna za 3D tisk.

Novost na trgu

Z letošnjim letom je podjetje FlashForge lansiralo na trg izjemen produkt. Gre za 3D tiskalnik, ki v paketu praktično ponuja vse zgoraj našteto. Govora je o modelu Creator 4. Predstavlja nadgradnjo vseh 3D tiskalnikov, ki jih je FlashForge kadarkoli ponudil uporabnikom. Poleg visoke natančnosti in ponovljivosti ga nad konkurenco povzdigne ravno volumen 3D tiskanja, s čimer presega vse dosedanje 3D tiskalnike. Omogoča namreč 3D tiskanje v dimenziji kar do 400 x 350 x 500 mm.

Kaj vse ponuja Creator 4?

FlashForge Creator 4 omogoča širok razpon uporabe. Je prilagodljiv in visoko zmogljiv profesionalni 3D tiskalnik. Da bi pokril še večjo množico uporabnikov, je na voljo kar v treh različicah, torej s tremi različnimi tipi ekstruderjev. Na ta način zadovolji številne potrebe 3D tiskanja, tudi tiste z najbolj zahtevnimi materiali.

Dva neodvisna ekstruderja za učinkovitejšo izrabo časa

Creator 4 ima na voljo dva neodvisna ekstruderja (IDEX), ki omogočata enostavno 3D tiskanje delov  zapletenih oblik z uporabo vodotopnih podpor. S tem je včasih zamudno odstranjevanje podpor zgolj preteklost. Ravno tako omogočata tiskanje dveh enakih kosov hkrati, kar pri manjši proizvodnji pomeni dvakratni prihranek časa. Ekstruderja sta na voljo v treh različicah, in sicer “F”, “HT” in “HS”, pri čemer je zadnji primeren tudi za 3D tiskanje s filamentom, ki vsebuje ogljikova vlakna (Carbon Fiber). Odprt sistem seveda ponuja možnost 3D tiskanja s široko paleto filamentov.

Visoka natančnost za najbolj zahtevne kose

Natančna linearna vodila na X in Y oseh v kombinaciji z optimalno ogrevano komoro zagotavljajo precizno 3D tiskanje. Popolnoma nov nadzor gibanja “S-type” dosega bolj gladek zagon in zaustavitev, natančnejše pozicioniranje in vrhunsko natančnost tiskanega modela. Ohišje iz nerjavečega jekla zagotavlja stabilnost tiskalnika, zmanjšuje tresenje tiskanja in zagotavlja trajnostno in učinkovito delovanje.

Velika prostornina za še večjo pokritost dimenzij

S povečanjem volumna, ki je na voljo za 3D tiskanje, je FlashForge zagotovil pokritost velikega obsega potreb. Volumen 3D printanja 400 mm x 350 mm x 500 mm namreč zagotavlja, da bo redkokateri kos prevelik za 3D tiskanje. V kombinaciji z natančnostjo 3D tiskanja, robustnostjo ohišja, komponent industrijske kakovosti, velikega volumna 3D tiskanja ter cene, ki je precej nižja od konkurenčnih 3D tiskalnikov, predstavlja izjemno orodje za novodobne rešitve.

V kolikor vas zanima še kakšna podrobnost, obiščite spletno stran www.3way.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

, ,

THRIVE informacijske storitve, d.o.o.

Bukovje 17, 2370 Dravograd, Tel: 040 893 763
Ni dvoma, da so računalniki, računalniška omrežja in ostala internet stvari (IoT) tehnologija pomembno vplivala na sodobni svet. Težko si je predstavljati obdobje, ko so bile ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več