Prenosni računalniki
14.09.2009 16:16
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

18,4-palčni Satellite P500

Vodilni večpredstavnostni prenosni računalnik Toshiba za zahtevne napredne uporabnike.
Vodilni večpredstavnostni prenosni računalnik Toshiba za zahtevne napredne uporabnike.

Oddelek za računalniške sisteme Toshiba družbe Toshiba Europe GmbH je predstavil Satellite P500, najnovejšega člana družine izdelkov Satellite. Z velikim 18,4-palčnim zaslonom, vdelano TV kartico, programom za pretvorbo ločljivosti in tehnologijo Resolution+ je novi prenosnik Satellite P500 pravi vodja na področju razvedrila.

Visoka ločljivost (HD) je za prenosnik Satellite P500 ključni koncept: Vsebina je prikazana na 18,4-palčnem zaslonu LCD TruBrite z razmerjem 16:9 in ločljivostjo 1680 x 945 (visoka ločljivost) ali 1920 x 1080 (polna visoka ločljivost). Prenosnik Satellite P500 je opremljen s pogonom Blu-Ray ReWritable. Vrhunski stereozvočniki Harman Kardon poskrbijo za ustrezno resnično zvočno izkušnjo. Večpredstavnostni vmesnik visoke ločljivosti (HDMI) omogoča prenose visokokakovostnih večpredstavnostnih podatkov med prenosnikom in drugo napravo HDMI, na primer televizijskim sprejemnikom.

Po zaslugi tehnologije REGZA-Link, večpredstavnostnega vmesnika z visoko ločljivostjo za nadzor potrošniške elektronike (HDMI CEC), prenosnik Satellite P500 lahko upravljate z daljinskim upravljalnikom, ki ga običajno uporabljate za druge naprave uporabne elektronike. Osem gumbov, ki se odzivajo na najrahlejši dotik, omogoča neposredni dostop do pogosto uporabljenih funkcij zvoka in videa in do pripomočka Toshiba Eco Utility, ki poenostavi zmanjšanje porabe energije. Prenosnik Satellite P500 je opremljen s tipkovnico polne velikosti s številsko tipkovnico in sledilno ploščico z upravljanjem z več hkratnimi dotiki, ki omogoča drsenje in druge pogosto uporabljene funkcije.

Prenosnik Satellite P500 bodo poganjali najnovejši procesorji Intel Core 2 Duo, nudi do 8 GB pomnilnika DDR2 in podpira do dva trda diska z zmogljivostjo do 1 TB. Za izboljšano grafiko je prenosnik Satellite P500 opremljen z zadnjo generacijo naborov grafičnih vezij NVIDIA.

Zunanje naprave se priključujejo prek treh vrat USB 2.0 ali prek kombiniranih vrat eSATA/USB, ki podpirajo polnjenje pripomočkov USB za polnjenje mobilnih naprav tudi, ko je prenosni računalnik izklopljen. Reža Express Card, vrata 5-v-1 za pomnilniške kartice Bridge Media, S/P-DIF. Z vmesnikom za prenos digitalnih zvočnih podatkov in vmesnikom FireWire je obseg možnosti povezljivosti prenosnika Satellite P500 še širši.

Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku