Računalništvo, telefonija
05.10.2014 13:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

15-letnik z iPadom zapravil 37.000 evrov

Mati 15-letnika bo morala za brezplačno igro na koncu plačati kar 37 tisoč evrov!
Mati 15-letnika bo morala za brezplačno igro na koncu plačati kar 37 tisoč evrov!

Tablični računalnik Apple iPad lahko uporabljamo tako za nekoliko resnejša opravila (na primer prebiranje službene pošte) kot za številna zabavna opravila, med katera zagotovo spada tudi igranje iger. Zaradi tega so tablice podjetja iz Cupertina zelo priljubljene pri najstnikih, na spletni prodajalni App Store pa je zanje na voljo na tisoče brezplačnih iger. Čeprav so igre brezplačne, lahko z nakupom raznih pomagal zapravimo pravo malo premoženje, kar so pred kratkim na lastni koži spoznali stari starši nekega 15-letnega Belgijca, ki so mu za preganjanje časa zaupali v upravljanje tablični računalnik iPad.

Ker je bila igra Game of War: Fire Age za 15-letnika nekoliko pretežka, je ta kaj hitro spoznal, da lahko z nakupom »pomagal« hitreje napreduje kot brez njih. Ker pa je mati najstnika starim staršem zaupala kreditno kartico za opravljanje spletnih nakupov, je nadobuden 15-letnik opravil več zaporednih spletnih nakupov in s tem bančni račun matere obremenil za kar 37 tisoč evrov. Najstnik je s pomočjo pomagal igro zlahka dokončal, mati pa je ob prejemu zasoljenega računa kakopak skorajda onemel.

Če tudi vi vašim malčkom ali najstnikom »posojate« tablični računalnik ali pametni mobilni telefon za igranje računalniških iger, prej preverite, da ta nima možnosti, da bi lahko preko mobilne naprave opravljal nakupe v vašem imenu. Najbolj varno pa bo, da podatke o vaši plačilni kartici ne shranjujete neposredno v mobilno napravo, saj boste s tem preprečili marsikatero nevšečnost.


Prijavi napako v članku