Računalništvo, telefonija
13.01.2010 14:28
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10. rojstni dan stola SpinaliS – slovenska inovacija osvaja svet

Marko Potrč se je leta 2004 s 122-urnim neprekinjenim vodenjem radijskega programa vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov – na stolu SpinaliS. V ozadju so vidni idejni začetki in prvi prototipi stola SpinaliS.
Marko Potrč se je leta 2004 s 122-urnim neprekinjenim vodenjem radijskega programa vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov – na stolu SpinaliS. V ozadju so vidni idejni začetki in prvi prototipi stola SpinaliS.

O prednostih revolucionarnega pisarniškega stola SpinaliS, ki posnema sedenje na terapevtski žogi in njene pozitivne učinke na hrbtenico, smo v Računalniških novicah že pisali (dejstvo, da računalničarji ogromno časa presedijo, je neizogibno), v desetih letih pa je stol prepričal že 36.000 zadovoljnih uporabnikov. Slovensko podjetje Ham, d. o. o., je za stol, ki vrača zdravje, v teh letih prejelo številna domača in mednarodna priznanja in pohvale strokovnjakov z različnih področij. Zaradi stalnega prizadevanja za kakovost in vedno večjega povpraševanja so prešli z obrtne izdelave stolov na sodobno robotizirano proizvodnjo.

Ideja o SpinaliSu je nastala, ko je fizioterapevt Tomažu priporočil sedenje na terapevtski žogi. Po prvem prototipu in posvetu s strokovnjaki, so nastajali vedno resnejši rezultati. Sedenje na žogi je blagodejno, vendar nepraktično za delovno okolje, zato je nastala ideja za stol, ki bi imel enake prednosti za zdravje in bil obenem primeren za vsak prostor. Rezultat je bil prvi stol SpinaliS, katerega pozitivne učinke na zdravje je potrdil tudi priznani ortoped prof. dr. sci. Janko Popovič, dr. med.

O pozitivnih učinkih sedenja na stolu SpinaliS pričajo številne zgodbe zadovoljnih uporabnikov, pozitivna mnenja zdravnikov in priznanja, med katerimi naj omenimo le Business Award za najbolj inovativno evropsko idejo, znak slovenska kakovost (SQ) in avstrijski TÜV certifikat, londonska revija Independent pa je SpinaliS Basic celo izbrala za »Best Buy« med najbolj priznanimi pisarniškimi stoli.

Prednosti stola SpinaliS je dokazal tudi voditelj Marko Potrč, ki se je leta 2004 s 122-urnim neprekinjenim vodenjem radijskega programa vpisal v Guinnessovo knjigo rekordovna stolu SpinaliS. Kot pravi sam, je dolgo razmišljal, kaj bi mu tako dolgo sedenje karseda olajšalo. »Ko sem slišal za SpinaliS, sem ga takoj preizkusil in brez oklevanja izbral za svojega »sopotnika« pri postavljanju rekorda. SpinaliS je dokazal, da je res najboljši pri preprečevanju bolečin in težav tudi pri dolgotrajnem sedenju,« je poudaril Marko Potrč.

Kaj SpinaliS nudi hrbtenici vsakega posameznika pa dobro povzema tudi mnenje prof. dr. sci. Janka Popoviča, dr. med., ki meni, da je »sedenje na stolu SpinaliS eden pomembnih preventivnih ukrepov za zmanjšanje hrbteničnih težav.«


Prijavi napako v članku