Računalništvo, telefonija
05.06.2015 08:43
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

04. DIGGIT: Podeljenih dvanajst zlatih in štiri velike nagrade DIGGIT

Na drugi podelitvi nagrad DIGGIT, ki je potekala v sklopu četrte slovenske konference o digitalnih komunikacijah, v organizaciji podjetja TSmedia in revije Marketing magazin, je desetčlanska žirija, pod vodstvom Tjaše Kolenc Filipčič iz Zavarovalnice Triglav, zlate nagrade DIGGIT podelila dvanajstim kreativnim rešitvam v desetih kategorijah. Ob tem so štiri velike nagrade prejela dela, ki so med prijavljenimi izstopala na področju digitalne inovativnosti, digitalne strategije, digitalnega oglaševanja in družbenih medijev.
Scott Thwaites vodi Twitterjeva prodajna partnerstva v naši regiji in je spregovoril, kako  zagotovite nove prodajne uspehe na Twitterju.
Scott Thwaites vodi Twitterjeva prodajna partnerstva v naši regiji in je spregovoril, kako zagotovite nove prodajne uspehe na Twitterju.

Med petdesetimi prijavljenimi deli je strokovna žirija za izjemne dosežke na področju digitalnega komuniciranja podelila štiri velike nagrade. Veliko nagrado za digitalno inovacijo sta prejeli Zavarovalnica Triglav in agencija Pristop za delo Virtualni poleti Planica 2015, ki je prejelo tudi zlato nagrado v kategoriji finančne storitve, zavarovalništvo in bančništvo. Veliko nagrado za digitalno strategijo so prejeli Renderspace, Atlantic Grupa in Droga Kolinska za ekosistem spletne pojavnosti Donat Mg. Mediodrom in Renault Nissan Slovenija sta prejela veliko nagrado za oglaševalsko kampanjo Twingospodične, slednja je bila prav tako nagrajena z zlato nagrado v kategoriji avtomobilska industrija. Pristop in Telekom Slovenije pa sta prejela veliko nagrado za akcijo Itak Moč besed v kategoriji družbeni mediji.

Slovenske agencije in naročniki so digitalna orodja, kanale, strategije in druge digitalne rešitve letos lahko prijavili v osemnajst tekmovalnih kategorij, podeljenih je bilo dvanajst zlatih nagrad v desetih tekmovalnih kategorijah. V kategoriji finančne storitve, zavarovalništvo in bančništvo sta bili podeljeni dve zlati nagradi. Prejeli sta jo agencija Pristop in Nova KBM za oglaševalsko kampanjo Živim lajf, Teden skozi Zlatkove oči, drugo zlato nagrado v tej kategoriji pa sta prejela Zavarovalnica Triglav in Pristop za digitalno rešitev Virtualni poleti Planica 2015. Dve zlati nagradi sta bili podeljeni tudi v kategoriji trgovina. Prejel jo je Mercator za strategijo Mesec dobrih del – Radi delamo dobro, in mimovrste za mobilno aplikacijo mimovrste=).


V kategoriji avtomobilska industrija sta, kot že navedeno, slavila Mediodrom in Renault Nissan Slovenija, ki sta nagrado prejela za digitalno oglaševalsko kampanjo Twingospodične. V kategoriji hrana in pijača sta slavila Renderspace in Atlantic Grupa, ki sta zlato nagrado prejela za mobilno aplikacijo Donat Mg Moments. V kategoriji IT in telekomunikacije sta prejemnika zlate nagrade Renderspace in Telekom Slovenije za spletni vtičnik Moč besed. Idearna in Impakta Les sta slavili v kategoriji izdelki za dom, in sicer za spletno mesto REX KRALJ. Enki in Center RS za poklicno izobraževanje sta za spletno mesto Moja izbira prejela zlato nagrado v kategoriji javni sektor. Med neprofitnimi organizacijami je ponovno slavila agencija Enki, tokrat v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, in sicer za spletno stran Nacionalni inštitut za javno zdravje. Zlato nagrado DIGGIT 2015 v kategoriji storitve je prejelo podjetje GEN-I za spletno mesto Poceni elektrika. V kategoriji turizem sta zlato nagrado prejela Zavod Znanje Postojna in agencije Enki za spletno mesto Muzej krasa.

Ob predsednici žirije Tjaši Kolenc Filipčič iz Zavarovalnice Triglav, je o zmagovalcih presojalo še devet članov žirije, med njimi Saša Leben, Publicis, Špela Žorž, Grey, Tina Cipot, Lidl, Dejan Vlaisavljević, Zadrga, Jože Šulman, Innovatif, Matevž Klanjšek, Celtra, Marjan Novak, Marketing magazin, Mitja Jereb, TSmedia in Peter Curk, Renderspace. Filipčičeva je ob koncu žiriranja povedala: »Nagrada DIGGIT na piedestal digitalnega sveta postavlja najboljša slovenska digitalna dela, ki predstavljajo presežek znotraj lastne industrije. Gre za priznanje za odličnost v digitalnem komuniciranju, ki nam širokopasovno in širokopotezno ponuja edinstven pogled v digitalno prihodnost. Žirija je izmed petdesetih del izbrala najboljša dela in ekipe, ki upravičeno postajajo del digitalne elite

Sicer pa so slovenske agencije in naročniki digitalna orodja, kanale, strategije in druge digitalne rešitve letos prijavili v šestnajst od osemnajstih tekmovalnih kategorij. Kategoriji drogerija in farmacija nista beležili prijav. Slednjih je bilo največ v kategoriji finančne storitve, zavarovalništvo, bančništvo (11), sledila je kategorija hrana in pijača s šestimi prijavami in storitve s petimi. Med prijavljenimi tipi dela so s petindvajsetimi prijavami v različnih kategorijah prednjačila spletna mesta. Med agencijami sta največ del prijavili agenciji Renderspace (10) in Enki (6), med naročniki pa zavarovalnica Adriatic Slovenica (4) in Mercator (3).


Prijavi napako v članku