Telefoni
26.02.2018 11:23

Deli z drugimi:

Share

Znane nove podrobnosti o novem Sony Xperia XZ2

Znane nove podrobnosti o novem Sony Xperia XZ2
Znane nove podrobnosti o novem Sony Xperia XZ2

Sony Mobile je pripravljen, da javnosti predstavi nove pametne telefone Xperia. Veličastno razkritje je načrtovano za 26. februar, ko v Barceloni zdaj že tradicionalno poteka največji svetovni dogodek mobilne telefonije, Mobile World Congress (MWC) 2018. Kljub temu, da uradne potrditve glede tega datuma s strani japonskega proizvajalca ni bilo, zadnje novice kažejo, da bo Sony vseeno izkoristil pozornost medijev in pokazal nove stvaritve s področja mobilne telefonije.

Če gre verjeti govoricam, ki krožijo na spletu, Sony pripravlja dva modela – Sony Xperia XZ2 in Xperia XZ2 Compact. Začetek prodaje je planiran za sredino marca, kar pomeni, da bi v tem obdobju lahko na tržišče prišlo kar nekaj “velikanov” med pametnimi telefoni.

Evan Blass iz VentureBeat je za portal Gadgets360 izdal nekaj podrobnosti, ki bodo zagotovo pritegnile največje navdušence nad japonskim proizvajalcem. Xperia XZ2 in Xperia XZ2 Compact bosta prva Sonyjeva modela pametnih telefonov z “full-screen” 18:9 ekranom. Kritike, ki so v zadnjem času letele na račun dizajna Sonyjevih pametnih telefonov, so kot kaže podžgale tehnološkega giganta, ki se je tokrat odločil za drugače pristop, za spremembo dizajna. Xperia XZ2 bo dobil 5.7-inčni “full HD+” (1080×2160) LCD ekran, medtem ko pri Xperii XZ2 Compact lahko pričakujemo nekoliko manjši, 5-inčni, ekran. Oba bosta zaščitena z “Gorilla Glass” zaščito, ki je napovedana za kar nekaj prihajajočih se pametnih telefonov. Poleg kvalitetnega ekrana je Sony v oba modela postavil procesor Qualcomm Snapdragon 845 Soc, 19 MP zadnjo kamero s super “slow-mo” načinov snemanja in 4K HDR kvaliteto. Kar se tiče avdio sistema informacije še sicer niso 100-odstotno potrjene, vendar zadnje napovedi kažejo na “S Force” prednje, stereo zvočnike, operacijski sistem pa bo Android 8.0 Oreo, torej popolnoma nova oprema za Sonyjeva prihajajoča telefona.

Baterija v večjem modelu Xperia XZ2 bo imela kapaciteto 3180 mAh, medtem ko bo manjši model ponudl 2870 mAh. Sony je že pred časom napovedal ta dva telefona in hkrati povsem odkrito priznal, da ne načrtuje velike inovacije. Glede na do zdaj opisane tehnične specifikacije res zgleda, da Sony ne bo presenetil z izvenserijsko napravo. Xperia XZ2 bo “ovita” v 3D steklo tako na sprednji kot tudi na zadnji strani naprave, Xperia XZ2 Compact pa naj bi po napovedih dobila polikarbonatno ogrodje, odporno na praske. Oba modela bosta na voljo v istih barvnih kombinacijah, in sicer v črni, srebrni, zeleni in roza barvi.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku