Računalništvo, telefonija
25.04.2008 09:23

Deli z drugimi:

Share

Zeleni Tušmobil

Slovenski mobilni operater Tušmobil, d.o.o., je za nadgradnjo svojega omrežja izbral družbo Nokia Siemens Networks, s pomočjo katere bo svojim kupcem nudil različne, visoko zmogljive storitve mobilnega interneta, prenosa podatkov in multimedije.

Tušmobil in Nokia Siemens Networks sta ta teden podpisala sporazum, ki bo razširil operaterjevo omrežje z namestitvijo 400 okolju prijaznih baznih postaj ter razširil in izboljšal operaterjevo jedrno omrežje z najsodobnejšimi rešitvami mobilne komutacije.

Nokia Siemens Networks bo poskrbela za postavitev omrežja ter za vsa potrebna orodja za njegovo upravljanje. S sedanjo nadgradnjo se bo Tušmobilovo jedrno omrežje razvilo v povsem konvergentno jedrno arhitekturo.

Nadgradnja bo pomembno izboljšala učinkovitost in pokritost omrežja ter Tušmobilu omogočila, da bo svojim uporabnikom lahko ponudil nove storitve, med drugim tudi veliko hitrost mobilnega prenosa podatkov in multimedijske storitve, kot je npr. mobilna televizija. Nokia Siemens Networks bo uporabnikom nudila tehnologijo HSPA (High-Speed Packet Access), ki bo, glede na zmogljivost mobilnega telefona, omogočala hitrost prenosa do uporabnika do 14 Mb podatkov na sekundo.

Ključnega pomena pri zmanjševanju stroškov ter izboljšani zmogljivosti in pokritosti pa je uporaba okolju prijazne tehnologije. Bazna postaja Flexi družbe Nokia Siemens Networks, ki jo bomo v projektu uporabili, v primerjavi s tradicionalno opremo 3 G omogoča takojšnji 60-odstotni prihranek energije in z izboljšano storitvijo posledično vpliva na zmanjšanje števila potrebnih lokacij za več kot 25 odstotkov.

Rešitev Nokia Siemens Networks MSC Server softswitch, ki temelji na standardu 3 GPP Release 4, omogoča operaterju povečanje komutacijskih zmogljivosti z do 70-odstotnim prihrankom pri stroških obratovanja, pri čemer v celoti podpira prihodnje IP multimedijske storitve.

»Nokia Siemens Networks z navdušenjem podpira širitev Tušmobilovega nabora storitev s hitro uvedbo »zelene« in okolju prijazne tehnologije, ki je v Evropi edinstvena,« je izjavil Konstantinos Koroneos, vodja oddelka za delo s Tušmobilom pri družbi Nokia Siemens Networks. »S ponosom nadgrajujemo naše uspešno partnersko sodelovanje s Tušmobilom z njihovega obstoječega omrežja GSM/EDGE na inovativno in sodobno multimedijsko omrežje visoke hitrosti, ki je omrežje prihodnosti.«

Pogodba pomeni širitev sodelovanja med Tušmobilom in družbo Nokia Siemens Networks, ki se je začelo leta 2006, ko je bila družba Nokia Siemens Networks izbrana kot dobaviteljica za jedrno in radijsko omrežje GSM/EDGE.


Prijavi napako v članku