Računalništvo, telefonija
24.12.2019 12:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaščitite svoj pametni mobilni telefon

.. Mobilni telefoni so postali nepogrešljivi, imamo jih tako rekoč vsi. Ker pa brez njih težko preživimo komaj kakšen dan, je pomembno tudi, da jih primerno zaščitimo ..
Zaščitite svoj pametni mobilni telefon
Zaščitite svoj pametni mobilni telefon

Zaščita pametnega telefona je zelo pomembna. Ena izmed bolj občutljivih komponent na pametnih mobilnih telefonih pa je zaslon, ki praviloma zaseda celotno sprednjo površino naprave. Pri zaščiti zaslona so izredno učinkovita zaščitna stekla. Poznamo jih več vrst, pogosto pa ob pestrem izboru niti ne vemo, kaj izbrati in kakšne so prednosti ali slabosti različnih zaščitnih stekel.

Pestro izbiro dodatkov za pametne mobilne telefone, torej tudi zaščitnih stekel, najdete na spletni strani ovitkizatelefon.si.

2.5D, 3D ali 5D?

Na zaščitnih steklih boste našli oznake 2.5D, 3D ali 5D. Kaj zdaj?

2.5D je standardni tip stekla. Kaljeno steklo 2.5D je za razliko od stekel 3D in 5D ravno. Na zaslon telefona se zalepi celotna površina stekla in predstavlja odlično zaščito predvsem proti praskam. Tudi za nameščanje je med tremi omenjenimi najbolj enostavno. Težava se lahko pojavi, ker je pri določenih modelih telefonov zaslon na robovih malce zaobljen in zato steklo ne prekrije popolnoma celega zaslona, saj bi se v nasprotnem primeru na robovih steklo lomilo. Kaljeno steklo, ki nima oznake 3D (ali 5D), je zato ob robovih občutno manjše, saj je ekran lahko zaobljen že od 3 do 5 milimetrov od roba.

3D stekla imajo za razliko od omenjenih stekel 2D, ukrivljene robove, lepijo pa se le na robu. 3D kaljena stekla so torej na robovih zaobljena, zato je potrebno bolj pazljivo nameščanje, da se ne poškodujejo že ob nameščanju.

5D je polno lepljeno steklo z ukrivljenimi robovi. 5D kaljena stekla so na robovih torej zaobljena in zato je potrebna dodatna pazljivost pri nameščanju. Za nameščanje je še bolj zahtevno kot 3D, saj se steklo prilepi po celotni površini in se lahko še verjetneje pojavijo zračni deli pod steklom.

Ko kupujete zaščitno steklo, bodite pozorni še na drugo oznako – 9H, kar označuje trdoto stekla. To je oznaka trenutno najmočnejšega stekla na trgu. Pomeni večjo odpornost na praske ostrih predmetov in na poškodbe zaradi udarca.

Kakovostni ovitki in etuiji

V spletni trgovini ovitkizatelefon.si boste našli kakovostna zaščitna stekla za telefone znamk Apple, Samsung, Huawei, pa tudi Sony, HTC in LG. Prav tako boste za vse naštete lahko kupili ovitke vseh vrst – od silikonskih do plastičnih in preklopnih torbic, ki zaščitijo obe strani telefona.

Potrebujete dodatke za telefon?

Glede na to, da je telefon danes že pravi mali žepni računalnik, ga uporabljamo za 1001 namen. Z njim fotografiramo, poslušamo glasbo in podobno. Zato v omenjeni spletni trgovini najdete tudi dodatke, kot so kabli, polnilci, stojala, držala, pa tudi zvočnike in slušalke.

Ste ljubitelj pametnih ur in zapestnic ali vas še niso prepričale? V zadnjih letih tudi te postajajo nepogrešljive, saj nadomeščajo klasične ure in jih dopolnjujejo s funkcijami pametnega telefona. V kategoriji pametne ure tako najdete širok nabor pametnih ur in pametnih zapestnic, ki nudijo različne funkcije glede na vaše potrebe.

Ker pa se z mobilnimi telefoni vedno gibamo naokrog, priporočamo dobre brezžične slušalke kot so EarBuds Touch WirelessPhones i12, ki se lahko povežejo z vsemi Bluetooth napravami. Z njimi se lahko aktivno gibljete medtem ko poslušate glasbo, telovadite in ko vozite avto, saj veste – varnost je na prvem mestu! Ko pa govorimo o varnosti, bi vam priporočali še univerzalni nahrbtnik SmartBackpack, ki bo zaščitil vse vaše stvari v nahrbtniku, saj ima veliko različnih žepov in poseben varnostni način odpiranja, ki onemogoča nenadzorovano odpiranje. Ob tem ima še iz nahrbtnika izpeljan USB kabel, na katerem boste lahko polnili vaš telefon med udobnim nošenjem.

Ostane vam le še, da sedete za računalnik ali iz žepa vzamete mobilni telefon ter pobrskate po pestri ponudbi na ovitkizatelefon.si. Po postopku naročila lahko znesek poravnate preprosto po predračunu ali po povzetju, kot vam je ljubše. In ne pozabite, zaščita in dodatki za mobilne telefone so lahko uporabno in relativno ugodno darilo. (P.R.)


Prijavi napako v članku