Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Varnost
27.12.2022 11:22
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj uvesti sistem upravljanja mobilnih naprav?

Upravljanje mobilnih naprav prihrani čas, poveča učinkovitost ter izboljša splošno produktivnost in varnost.

Že majhno podjetje ima lahko v uporabi deset ali več mobilnih naprav, število pa se s povečevanjem organizacije samo še dviga. Po raziskavi svetovalnega podjetja SMB Group kar 68 odstotkov malih in srednje velikih podjetij meni, da so mobilne rešitve ključnega pomena za operativno učinkovitost in produktivnost. Poleg tega dobra polovica oziroma 57 odstotkov mobilne aplikacije že uporablja v poslovne namene. Podjetja mobilne rešitve uvajajo tudi kot odziv na hibridni model dela ter kot podporo za spletna orodja, ki jih zaposleni uporabljajo vsak dan.

Mobilne naprave grozijo poslovnim sistemom

Ob razširjeni uporabi mobilnih poslovnih aplikacij in še posebej zaradi pristopa »prinesi svojo napravo« (BYOD – bring your own device) so poslovni sistemi izpostavljeni številnim grožnjam, kot so:

  • spletno ribarjenje;
  • povezovanje v zlonamerna odprta brezžična omrežja;
  • vohunska programska oprema ter druge škodljive kode;
  • kršitve varnosti podatkov s strani nedovoljenih mobilnih aplikacij;
  • kraje identitet;
  • šibka in slabo upravljana gesla;
  • mobilne aplikacije z nizko stopnjo varnosti;
  • neposodobljeni operacijski sistem in aplikacije;
  • izguba ali odtujitev naprave.

Nedavna raziskava Security Intelligence Survey je pokazala, da 60 odstotkov podjetij zaposlenim dovoljuje, da prinesejo svoje naprave, vendar jih ima le 10 odstotkov opredeljen načrt za njihovo avtorizacijo in zaščito.

Kako pametno upravljati mobilne naprave zaposlenih?

Z upravljanjem mobilnih naprav (MDM) lahko v IT-oddelku upravljajo in ščitijo vse mobilne naprave, kot so pametni telefoni, prenosni računalniki, tablice … ne glede na operacijski sistem. Gre za pristop in tehnologije, ki so zasnovane za zagotavljanje varnosti vseh naprav v podjetju, ne da bi obremenjevali zaposlene ali okrnili njihovo uporabniško izkušnjo. Pravzaprav je ravno nasprotno. S platformo MDM podjetje poveča produktivnost in prilagodljivost zaposlenih.

V podjetju ESET upravljanje mobilnih naprav podpirajo z dveh vidikov. S kibernetsko varnostno platformo ESET PROTECT in mobilno aplikacijo ESET Mobile Security ščitijo poslovne in osebne mobilne naprave pred zlonamerno programsko opremo in drugimi kibernetskimi grožnjami. Celovito reševanje izzivov, povezanih z upravljanjem teh naprav zaokrožajo s posebno komponento Mobile Device Connector. Ta je del platforme ESET PROTECT in omogoča upravljanje mobilnih naprav Android in iOS ter celotnega sistema mobilne varnosti.

Kakšne so koristi takšnega sistema MDM?

Ureditev sistema upravljanja mobilnih naprav podjetju prinese vrsto koristi. Na prvem mestu je sledenje napravam, ki pomaga pri odkrivanju tveganih ali neskladnih naprav ter ponuja poročanje o takšnih napravah. Sistemski skrbniki lahko z enega mesta in s samo par kliki nadzorujejo posodobitve in spremembe v napravah, kar je še posebej pomembno ob spremembah varnostnih politik. Poleg tega poenostavljeno upravljanje na daljavo omogoča takojšnje dostopanje do naprav, integracij, poročil, aplikacij ter do dokumentov in podatkov, ki so shranjeni v napravah.

Zmanjšajo se tudi tveganja varnosti v poslovnih omrežjih, saj lahko skrbniki za varnost šifrirajo zaupne podatke podjetja in postavijo pregrado med osebnimi podatki in podatki podjetja. Poleg tega pridobijo enostaven nadzor varnosti na daljavo, tako da izgubljen telefon ali pozabljen prenosni računalnik ni več nočna mora IT. Sistem MDM navsezadnje tudi izboljša učinkovitost in zniža stroške IT-oddelkov. Optimizira in avtomatizira vrsto zamudnih in delovno intenzivnih postopkov, povezanih z nadzorom in nastavljanjem mobilnih naprav.

Za še več informacij obiščite spletno stran www.sisplet.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več