Igralne konzole
17.04.2024 10:23
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za dobrih 80 evrov lahko spet preigravate stare igre

Foto: Powkiddy
Foto: Powkiddy

Podjetje Powkiddy je z uvedbo prvotnega modela RGB30 veliko tvegalo, saj je šlo za vodoravni ročni računalnik z zaslonom v razmerju 1:1, ki je zelo dobro deloval s številnimi retro igrami s takim razmerjem zaslona, zlasti z igrami za Game Boy Color.

Powkidy je imel tudi nekaj dobrih povratnih informacij od ljubiteljev modela RGB20S – to je bil cenovno dostopen navpični ročni računalnik, ki je lahko posnemal igre PS1 in nižje – zato se je, kot mnogi proizvajalci ročnih računalnikov na tem področju, odločil združiti oboje in ustvariti novi RGB20SX.

Ta uporablja enako zasnovo kot RGB20S, vendar s to razliko, da ima zaslon 1:1, ki ga je prevzel od RGB30. Tako so ustvarili navpični ročni računalnik z edinstvenim razmerjem zaslona – in zdaj je točno takšen, kot so ga navdušenci nad Powkiddyjem zahtevali.

Ta novica je v javnost pricurljala že februarja, zdaj pa lahko Powkiddy RGB20SX uporabniki že prednaročijo na njihovi spletni strani.

Na uradni spletni strani je navedeno, da bo z napravo mogoče emulirati večino retro konzol, vključno z Nintendom 64, Playstationom 1 in Nintendom DS. Zaradi takšne velikosti zaslona je Nintendo DS nekoliko bolj znosen, če želite prikazati oba zaslona namesto preklapljanja med njima. Čeprav bo besedilo zelo majhno, je to še vedno mogoče.
Kakovost izdelave nove naprave pa zna biti vprašljiva, saj so se že oglasili uporabniki, ki podjetju Powkiddy očitajo, da je doslej vedno iskalo bližnjice, zlasti pri kakovosti plastične lupine in zasnovi gumbov.

Vendar je kljub temu po njihovem mnenju igranje na njem zabavno. Videti je barvit, ima svetel zaslon in njegov uporabniški vmesnik je dovolj osnoven, da ga lahko razumete brez priročnika. Powkiddy je ceno tega izdelka postavil na 89,99 ameriških dolarjev, kar ni poceni, zlasti če upoštevamo, kaj lahko za ta denar dobimo na trgu. Retroid Pocket 2S je na primer veliko boljša naprava, ki pa je samo 10 dolarjev dražja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več