Računalništvo, telefonija
30.04.2019 06:02
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Yamaha kot prva patentirala električno motorno kolo

Električna motorna kolesa bodo kmalu postala nekaj vsakdanjega.
Električna motorna kolesa bodo kmalu postala nekaj vsakdanjega.

Prevoznih sredstev za krajše razdalje, ki jih poganja elektrika, je čedalje več. Z električnimi prevoznimi sredstvi lahko po mestu hitreje in z manj napora premagujemo večje razdalje kot na primer z navadnim kolesom. Hkrati pa so električna kolesa manjša ter bolj okretna kot avtomobili, z njimi tako tudi v mestnih središčih zlahka pridemo neposredno do svojega cilja.

Ker je tudi prihodnost motornih koles v elektriki, ne preseneča, da je gigant na tem področju, podjetje Yamaha, vložilo patentni zahtevek za svoj prvi električni motor. Iz vloženega patenta je razvidno, da se bodo priključki za polnjenje motornega kolesa nahajali na običajnem mestu, kjer se polni gorivo – pod sedežem. Lahko pa se bo priključek nahajal kar na žarometu, kar bo seveda uporabniku še dodatno olajšalo polnjenje električnega motornega kolesa.

Pri tem velja še omeniti, da podjetje Yamaha na področju električnih motornih koles že dlje časa sodeluje s tremi največjimi proizvajalci motorjev, to so Honda, Kawasaki in Suzuki. Štirje veliki proizvajalci sodelujejo pri določanju nekaterih standardov v proizvodnji električnih motornih koles, kot so zmogljivost baterij in vrsta polnjenja. Zato je le še vprašanje časa, kdaj bodo tovrstna vozila postala nekaj vsakdanjega.


Prijavi napako v članku