Telefoni
17.11.2019 14:05

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi napovedal obvezno podporo za 5G!

Vsi pametni mobilni telefoni Xiaomi dražji od 250 evrov bodo opremljeni s podporo za mobilno omrežje 5G.
Vsi pametni mobilni telefoni Xiaomi dražji od 250 evrov bodo opremljeni s podporo za mobilno omrežje 5G.

Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije (5G) v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave. Zato je zanimanje za to omrežje med uporabniki storitev mobilne telefonije iz dneva v dan večje. Ker pa so pametni mobilni telefoni s podporo mobilnemu omrežju 5G še vedno predragi, so pri podjetju Xiaomi sprejeli odločitev, da temu naredijo konec.

Generalni direktor kitajske družbe Xiaomi Lei Jun je namreč v okviru konference China Mobile Global Partne najavil, da bodo kupcem ponudili v nakup precej cenejše naprave s podporo omrežju 5G. V naslednjem letu bodo namreč vsi pametni mobilni telefoni Xiaomi, ki bodo dražji od 250 evrov, morali biti opremljeni s podporo za mobilno omrežje 5G. To dejansko pomeni, da bo kupcem na voljo bogata paleta poceni telefonov s podporo za hitro omrežje.

Podjetje Xiaomi pa bo kmalu ponudilo v prodajo kar tri vrhunske pametne mobilne telefone s podporo mobilnemu omrežju 5G. Tu bo šlo za pametne mobilne telefone Mi Mix 3 5G, Mi 9 Pro 5G in Mi Mix Alpha. Vse naprave bo seveda mogoče preko kitajskih spletnih strani mogoče naročiti tudi k nam.


Prijavi napako v članku