Računalništvo, telefonija
26.09.2019 07:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadvse zanimiv, a pregrešno drag telefon

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha je resnično nekaj posebnega.
Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha je resnično nekaj posebnega.

Pri podjetju Xiaomi so se nedavno posebej izkazali, saj so pripravili nadvse zanimiv pametni mobilni telefon, ki enostavno nima konkurence. Govorimo o telefonu Xiaomi Mi Mix Alpha, ki ima za prikaz slik zaslone spredaj, zadaj in ob strani. Pravzaprav gre za 4D zaslon, ki temelji na osnovi matrike OLED in za prikazovanje slik razpolaga s kar 7,92-palčno oziroma 20,1-centimetrsko diagonalo. Ker ločljivost zaslona znaša kar 2.088 x 2.250 slikovnih točk, pomeni, da je primeren tako za resnejša dela kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha ne razpolaga s klasičnimi tipkami in nima na voljo niti klasičnih zvočnikov. Zvok se namreč prenaša kar s pomočjo zaslona, in sicer z uporabo tehnologije Display Acoustic. Zadnjo stran zaslona lahko uporabnik koristi za bolj preprosta opravila, kot sta na primer klic taksija ali upravljanje z eno izmed pametnih naprav podjetja preko aplikacije Mi Home.

Na zadnji strani naprave najdemo še tri digitalne fotoaparate, ki jih lahko uporabljamo tako za fotografiranje in zajemanje videoposnetkov kot za zajem sebkov. Osnovni digitalni fotoaparat je opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk, druga dva pa ponujata ločljivosti 20 milijonov in 12 milijonov slikovnih točk, pri čemer je tukaj na voljo celo 2-kratna optična povečava. Podprta je tudi hibridna povečava (do 8-krat) in makro fotografija na razdalji 1,5 centimetra. Fotoaparati so seveda zaščiteni s safirnim steklom.

Oblikovno všečen pametni mobilni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha razpolaga še z zmogljivim mobilnim procesorjem Snapdragon 855+, 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Napravi dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 4.050 miliamper ur, ki razpolaga s 40-vatno hitro tehnologijo polnjenja. Podprte so še tehnologije Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth (5.0). GPS in seveda najnovejše mobilno omrežje 5G. Na napravi velikosti 154,38 x 72,3 x 10,4 milimetra in teže 241 gramov, je nameščen mobilni operacijski sistem MIUI 11, ki temelji na osnovi najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Android 10.

Ker gre pri pametnem mobilnem telefonu Xiaomi Mi Mix Alpha za konceptualno napravo, jih bo kitajski gigant izdelal le v omejeni količini. Na voljo bo izključno za kitajski trg in ne bo poceni, saj bo naprodaj za kar preračunanih 2.544 evrov.


Prijavi napako v članku