Računalništvo, telefonija
08.12.2005 09:05

Deli z drugimi:

Share

Xerox = vizionar

Podjetje Gartner, Inc., vodilni ponudnik raziskav in analiz o globalni industriji informacijske tehnologije, je v poročilo “Magic Quadrant”, ki so ga pred kratkim izdali na temo upravljanja vsebin podjetij, uvrstilo Xeroxovo programsko aplikacijo DocuShare. Korporacijo Xerox so uvrstili v kvadrant “Visionary”.

Poročilo “ECM Magic Quadrant” daje smernice velikemu številu Gartnerjevih klientov, ki ocenjujejo proizvajalce in ponudnike rešitev za upravljanje vsebin podjetij. ECM (Enterprise Content Management) sistemi omogočajo strankam, da znotraj podjetij zajamejo, ustvarjajo, preglejujejo in upravljajo z mnogo različnimi vsebinami.

“ECM Magic Quadrant” ocenjuje proizvajalce, ki imajo za najmanj 10 milijonov licencirane programske opreme za upravljanje z vsebinami in k temu pripadajoči prihodek od storitev. Proizvajalci, ki so vključeni v kvadrant, morajo produkte in storitve aktivno prodajati na vsaj dveh večjih geografskih ozemljih (na primer v Severni Ameriki in Evropi), hkrati pa morajo vsebovati naslednje ECM kompomente: storitve knjiženja dokumentov, možnosti skladiščenja dokumentov in slik, vodenje dokumentov, delovni pretok, upravljanje s spletnimi vsebinami itd.
Poročilo od njih še zahteva, da morajo omenjene komponente nuditi v kvadrantu “Visionary” sami ali preko ECM partnerjev. Ti proizvajalci ponavadi pokažejo veliko razumevanje trga, prav tako gradijo na njem svojo prisotnost in se osredotočajo bolj na horizontalne aplikacije kot pa da ciljajo na vertikalne rešitve.

“DocuShare poenostavlja delo v pisarnah, saj upravlja z informacijami, ki so ključne za dotično podjetje, vključno z dokumenti in arhiviranim materialom,” je povedal David Smith, podpredsednik in direktor Xeroxove poslovne enote DocuShare. “DocuShare ima vse ECM poteze in funkcionalnost za zadovoljevanje potreb strank vseh velikosti v skladu z industrijskimi regulativami.”

Poročilo za leto 2005 je Gartnerjeva druga izdaja magičnega kvadranta za področje ECM. V tej izdaji je poudarek na arhitekturi, integraciji in končni uporabnosti posameznega proizvajalca in ECM komponent. Po poročanju podjetja Gartner imajo vizionarji jasno vizijo tržne smeri in se osredotočajo na novosti, ki jih le ta prinaša, hkrati pa še vedno skušajo optimizirati ponudbo storitev.

Xerox DocuShare je na spletu temelječa programska aplikacija za upravljanje vsebin vseh velikosti podjetij, s katero lahko ljudje konstantno in enostavno upravljajo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več