Računalništvo, telefonija
12.05.2008 09:17
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xerox inovira

Družba Xerox in njeni globalni partnerji so na dogodku Inside Innovation v raziskovalnem centru Palo Alto razkrili številne nove inovativne projekte, ki jih razvijajo v Xeroxovih laboratorijih po svetu. Dodajanje inteligence, avtomatizacija dokumentov, t. i. čiste tehnologije in tehnologije v biomedicini ne predstavljajo več znanstvene fantastike.

Znanstveniki iz raziskovalnih centrov v New Yorku, Torontu, Franciji, Palu Altu in Oregonu ter iz partnerskih laboratorijev iz Tokia in Izraela so prikazali deset novih tehnologij. Te odražajo tudi Xeroxovo osredotočanje na pametnejšo in preprostejšo izdelavo dokumentov in dokumentno zahtevnih procesov.

Clean Tech – Znanstveniki raziskovalnega centra Palo Alto so razvili boljše sončne kolektorje in inovativen sistem filtracije vode v okviru obsežnega nabora projektov čistih tehnologij.

Odkrivanje biomedicinskih/redkih celic – Raziskave v biologiji in zdravstvu, vključno z odkrivanjem redkih rakavih celic in njihovih molekulskih značilnosti, s katerimi bo mogoče predvideti učinkovito zdravljenje.

Zelena plastika – Znanstveniki so za zmanjšanje elektronskih odpadkov razvili plastiko iz biomase, delno izdelano iz koruznih storžev.

Papir, ki ga je mogoče uporabiti ponovno – Xeroxovi znanstveniki so odkrili način za tisk z začasnimi podobami. Tako je papir uporaben venomer znova.

Izpopolnjene tiskalne glave – Xerox nenehno izboljšuje lastne tehnologije trdovoščenih barv z izboljšavami edinstvenega oblikovanja tiskalnih glav.

Inteligentno urejanje – Xeroxovi znanstveniki in znanstveniki raziskovalnega centra Palo Alto razvijajo preprostejše načine za dostop in urejanje velike količine dokumentov.

Tehnologija razvrščanja nove generacije – Xerox je prvi razvil sistem za razvrščanje digitalnih slik. Sedaj lahko hkrati označi tako tekst kot tudi slike za bolj učinkovito razvrščanje dokumentov na spletu ali v obliki papirja.

— Pregledni dokumenti – Znanstveniki v ameriškem laboratoriju Fuji Xerox rešujejo problem preprostega dostopa do dokumentov na napravah z majhnimi zasloni, kot so mobilni telefoni.

— “one-to-one” tehnologije za komuniciranje – Xeroxovo podjetje XMPie je razvilo edinstveno tehnologijo, ki združuje podatke in slike za zmogljivo poosebljeno komuniciranje.

— Večje dimenzije dokumentov – Xeroxovi znanstveniki razvijajo večdimenzionalne tehnologije, kot so pojavne fotografije, ki vplivajo na tiskane izdelke in metode tiskanja.


Prijavi napako v članku