Računalništvo, telefonija
18.01.2008 13:06

Deli z drugimi:

Share

Xerox ambiciozno na slovenskem trgu

Xerox Slovenija je predstavil načrte, ki jih ima podružnica vodilnega podjetja za celovite rešitve za upravljanje dokumentov, na slovenskem trgu. Med cilji, ki jih je predstavil novi direktor družbe Miklos Novak, so tudi povečanje skupne prodaje za več kot 15 odstotkov in vlaganja v trženje in odnose z javnostmi, kar bo pripomoglo k večji prepoznavnosti blagovne znamke Xerox v Sloveniji.

Po predstavitvi prve temeljne spremembe korporativne identitete matične družbe Xerox po več kot štiridesetih letih je podružnica Xeroxa v Sloveniji predstavila načrte, ki jih ima za slovenski trg. Večji poudarek bodo namenili predvsem prodaji širokoformatnih tiskalnikov, produkcijskih digitalnih tiskalnikov, namenjenih grafični industriji, ter razvoju prodajne mreže malih tiskalnikov in osnovnih večfunkcijskih naprav.

Cilje podjetja za prihodnje leto je predstavil Miklos Novak, novi direktor podružnice Xeroxa v Sloveniji. Novak je bil pred nastopom službe v Xeroxu leta 2006, direktor prodaje pri podjetju Konica Minolta na Madžarskem, direktor podjetja Xerox Slovenija pa je postal novembra lani. “Zavedamo se vseh prednosti prodajnega programa, zato so naši načrti za prihodnost na slovenskem trgu veliki. Poleg razvoja posameznih prodajnih sektorjev se želimo osredotočiti predvsem na večjo prepoznavnost blagovne znamke Xerox, pri čemer nam bodo pomagali nova korporativna identiteta podjetja ter vlaganja v trženje in odnose z javnostmi. Veliko vlogo pri tem bo imela tudi mreža pooblaščenih prodajalcev, s katero izredno dobro sodelujemo, zanje pa konec januarja pripravljamo tudi dogodek, ki bo to sodelovanje še poglobil,” je poudaril Novak.

Prvi korak bo podjetje tako storilo že konec januarja v Ljubljani na dogodku, namenjenemu potencialnim in obstoječim prodajalcem tiskalnikov Xerox in osnovnih večfunkcijskih naprav. Med drugim se bodo lahko obiskovalci seznanili s prihajajočimi novostmi, spoznali načrte za leto 2008 ter program trženja in ugodnosti, namenjen pooblaščenim prodajalcem. Poleg osmih prikazanih izdelkov, ki si jih bo mogoče ogledati in preizkusiti na dogodku, bo Xerox predstavil tudi novi barvni laserski tiskalnik Phaser 6130.

“S prodajo malih tiskalnikov in osnovnih večfunkcijskih naprav smo v Sloveniji začeli pred enim letom, kakovost Xeroxovih izdelkov in vlaganje v večjo razširjenost izdelkov v Sloveniji pa je zagotovilo, da bomo dosegli zastavljene prodajne cilje,” je povedal Novak.

Načrti za prihodnje leto vključujejo tudi večje osredotočanje na razvoj sektorja širokoformatnih tiskalnikov, v katerem je Xerox dosedaj prodajal le črno-bele širokoformatne tiskalnike za inženiring. Xerox namerava na ta najhitreje rastoči segment v panogi vstopiti s svojimi vrhunskimi rešitvami, večji poudarek pa bo podjetje namenilo tudi sektorju produkcijskega digitalnega tiska za grafično industrijo, kjer ima trenutno okoli 150 pogodbenih partnerjev.

“Trend v grafični industriji gre predvsem v smeri zmanjševanja naklad, večje personalizacije in boljše kakovosti digitalnega tiska, zato je tudi rast digitalnega tiska v primerjavi s prevladujočim offset tiskom skoraj 4-krat višja. V Sloveniji trenutno sodelujemo z nekaj pomembnejšimi podjetji iz panoge, kjer vidimo še veliko priložnosti za naš razvoj,” dodaja Novak.


Prijavi napako v članku