Igralne konzole
01.01.2019 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xbox v letu 2019: Kaj pričakovati?

Pišemo o šestih največjih stvareh, ki jih pričakujemo od Xboxa v letu 2019.
Pišemo o šestih največjih stvareh, ki jih pričakujemo od Xboxa v letu 2019.

Za Xbox bi lahko bilo leto 2019 zelo pomembno, saj obstaja velika verjetnost, da bo izšla nova konzola. To pa ni edina velika poteza, ki jo pripravlja Microsoftova Xbox divizija, pa še nismo niti začeli govoriti o igrah kot sta Gears 5 in Halo Infinite. Tukaj je torej 6 največjih stvari, ki jih pričakujemo od Xboxa v letu 2019.

1. Nova Xbox konzola

Spet smo se znašli v tistem času, ko tako Microsoft kot Sony pripravljata nove izdaje svojih konzol Xbox in PlayStation. V primeru Xboxa so stvari nekoliko bolj jasne – Phil Spencer, direktor Xboxa, je uradno predstavil napredek, ki ga je Microsoft dosegel na področju Xbox konzol.

“Ista ekipa, ki je že ponudila nepredstavljivo kvaliteto konzole Xbox One X, se je intenzivno pognala v izdelavo naslednje konzole. Še enkrat več si želimo postaviti nove mejnike na področju “gaming” konzol in trdno smo prepričani, da nam bo uspelo”, je dejal Spencer 10. junija v Los Angelesu.

Širijo se seveda razne govorice, med drugim tudi ta, da naj ni nova Xbox konzola bila kompatibilna z vsemi predhodnimi generacijami: trenutno Microsoft uporablja dve imeni, in sicer “Lockhart” za manj zmogljivo in cenejšo verzijo nove konzole ter “Anaconda” za “high-end” verzijo.

2. Crackdown 3

Igra Crackdown 3 je v fazi nastajanja že kar nekaj časa, in že kar nekajkrat je bil napovedan tudi njen izid, vendar se je stvar vedno znova zavlekla. Kot že samo ime pove, gre za tretjo izdajo “open-world” tretjeosebne akcije Crackdown. Krasi jo popolnoma svobodna mobilnost – kar pomeni, da lahko s svojim likom hodimo kjerkoli želimo – in brutalne eksplozije. Tudi tretja izdaja igre po vsej verjetnosti ne bo nič drugačna od prejšnjih, le da lahko pričakujemo še več akcije in bolj dovršeno zgodbo.

3. Gears 5

Ste pripravljeni na novo poglavje igre Gears? Microsoft meni, da ste. Zato se je odločil, da v letu 2019 morda preseneti z novo igro Gears 5. Verjetno se še spomnite, da je Microsoft na svojem tradicionalnem E3 srečanju naznanil tretjeosebno streljačino, v kateri bi naj po novem nastopil novi lik, Kait. Za zdaj točnega datuma izida ne moremo napovedati, je pa Microsoft potrdil, da naj bi to bilo leta 2019.

4. Halo Infinite

Novo nadaljevanje serije Halo je naslednja velika stvar v dolgoletni prvoosebni strelski seriji, ki bo tudi tokrat postregla z glavnim protagonistom Master Chiefom. Kot lahko vidimo, se ustvarjalci niso odločili za poimenovanje Halo 6, vendar iz pravega razloga: igra ponuja novo stilsko podobo in po besedah ustvarjalcev nove, nepričakovane smeri, v kateri naj bi serija šla.

Ne glede na vse pa ohranimo mirno kri: še vedno gre za Halo igro in še vedno je center dogajanja Master Chief. Zgodba igre se osredotoča nanj in vi igrate kot on – če gre sklepati po predhodnih izdajah igre, potem se pripravite na množične spopade s takšnimi in drugačnimi nezemljani.

Halo Infinite je nadaljevanje igre Halo 5: Guardians in celotna zgodba se bo nadaljevala točno tam, kjer se je začela v predhodnem delu. Glede na to, da je od zadnje Halo igre minilo že več kot 3 leta, pričakujemo novo nadaljevanje v letu, ki prihaja.

5. Razširitev “All Access” programa za nakup Xbox konzol

Leta 2018 je Microsoft potegnil precej tvegano potezo in uvedel novi program za nakup Xbox konzol. Namesto visokega zneska, ki bi ga morali plačati vnaprej, lahko Xbox konzolo po tem programu kupimo tako, da plačujemo mesečne obroke. Na koncu seveda konzola postane naša last.

Program Xbox All Access se je kot kaže izkazal za dobrega, zato se je Microsoft odločil, da zadevo ponovi tudi letos oz. v letu 2019. “Zahvaljujoč se našim strankam in vrhunskemu odzivu, ki smo ga prejeli za program Xbox All Access, z veseljem sporočamo, da bomo program še dodatno razširili, da bodo od njega lahko imeli korist tudi ostali, ki do zdaj tega niso imeli”, je povedal Microsoftov predstavnik za odnose z javnostmi za portal BusinessInsider. Kaj točno to pomeni za kupce Xbox konzol, bomo še videli, je pa program zagotovo v fazi razvoja.

6. Project xCloud, Microsoftova “game-streaming” storitev

Informacije, ki jih imamo o Microsoftovi prvi “game-streaming” storitvi – neke vrste Netflix za videoigre – so zelo skope. Storitev, ki je bila naznanjena letos in se imenuje “Project xCloud”, naj bi bila namenjena igralcem po vsem svetu. Ideja je precej enostavna: igre bi bile centralizirane na zmogljivih napravah, prenos pa bi si lahko ogledal vsak, ki se prijavi v storitev.

Project xCloud cilja na to, da uporabnikom ne bi bilo več potrebno imeti lastnih dragih konzol ali kupovati dragih iger.

Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

Prijavi napako v članku