Operacijski sistemi
04.02.2014 16:16
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Posodobitev za Windows 8.1 je že na voljo … če ste pirat

Na piratskih straneh že kroži težko pričakovana posodobitev operacijskega sistema Windows 8.1.
Med novostmi se bo na Start zaslonu pojavil tudi gumb za zaustavitev računalnika, ki je bil do zdaj precej skrit.
Med novostmi se bo na Start zaslonu pojavil tudi gumb za zaustavitev računalnika, ki je bil do zdaj precej skrit.

Posodobitev za Windows 8.1 je z začetkom februarja že na voljo na piratskem spletu. Posodobitve vključujejo naslovno vrstico za Moderne (prej Metro) aplikacije, s katero lahko te zapirate, pomanjšujete in jih pripenjate ob stran drugim aplikacijam. Izgleda, da je primarno mišljena kot pomoč uporabnikom mišk. Pojavil se je še meni, če desno-kliknemo na ploščice v Start zaslonu. Vanj so se prestavile možnosti pomanjšanja, večanja in odpenjanja ploščic.

V zaslon PC nastavitev so dodali še povezavo do Nadzorne plošče na namizju, kjer se skrivajo naprednejše nastavitve.

Govorice, da bomo lahko Moderne (Metro) aplikacije zaganjali z namizja so se izkazale za resnične. Toda v opravilno vrstico ne moremo pripeti posameznih aplikacij, temveč je tam le možnost prikaza vseh aplikacij z Windows trgovine. Če aplikacijo zaženemo z namizja, bo opravilna vrstica ostala vidna, dokler ne kliknemo na aplikacijo. Opravilno vrstico lahko po novem prikažemo tudi, ko smo že znotraj Moderne (Metro) aplikacije z držanjem miške v spodnjem delu ekrana.

Druge večje posodobitve niso opazne. Verzija, ki kroži po piratskem spletu je bila zložena 14. januarja, uradno pa bo na voljo 11. marca. To pomeni, da do takrat zelo verjetno ne bomo več ugledali dodatnih novosti.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku