Računalništvo, telefonija
04.05.2018 07:54

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp pridobil številne nove uporabne možnosti!

Spletna storitev WhatsApp je pridobila tako navidezne nalepke kot možnost skupinskih video klicev.
Spletna storitev WhatsApp je pridobila tako navidezne nalepke kot možnost skupinskih video klicev.

Spletna storitev WhatsApp med uporabniki pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav nadvse priljubljena. Trenutno jo namreč skupno uporablja že več kot ena milijarda posameznikov, število uporabnikov pa se povečuje s svetlobno hitrostjo. K temu bodo zagotovo pripomogle tudi nove možnosti storitve WhatsApp, ki so bile javnosti predstavljene na letošnji nedavni in dobro obiskani Facebookovi konferenci Facebook F8 2018.


Spletna storitev WhatsApp je končno dobila uradno podporo za navidezne nalepke, ki jih lahko uporabniki sedaj prilepijo k svojim sporočilom. S tem je priljubljen sporočilni sistem postal zelo podoben platformi Telegram, ki predstavlja njegovo neposredno konkurenco. Kmalu lahko seveda pričakujemo navidezne nalepke tudi s strani drugih podjetji in posameznikov, kar bo naredilo komunikacijo z našimi znanci in prijatelji zagotovo še bolj zanimivo in zabavno.


Poleg navideznih nalepk je spletna storitev WhatsApp pridobila še eno uporabno funkcionalnost, ki pa bo uporabnikom na voljo v eni izmed naslednjih različicah priljubljenega mobilnega programa. Tu gre za možnost opravljanja skupinskih video pogovorov, kar bo priljubljeno storitev zagotovo naredilo zanimivo tudi za podjetja. Pri tem velja še omeniti, da se preko spletne storitve WhatsApp dnevno izmenja preko 65 milijard sporočil, storitev WhatsApp Stories pa trenutno uporablja 450 aktivnih uporabnikov. To le kaže na to, da je WhatsApp nedvomno številka ena med sistemi za neposredno sporočanje, še posebej priljubljena pa je seveda med mlajšimi uporabniki.


Prijavi napako v članku