Računalništvo, telefonija
24.02.2016 22:28

Deli z drugimi:

Share

Vsi fotoaparati Nikon Coolpix govorijo jezik Snapbridge

Nikon je predstavil štiri nove super zoom kompaktne fotoaparate Coolpix. S 60-kratnim optičnim zoomom se ponaša model B700, s 35-kratnim in 4K/UHD videozajemom pa A900. Novi Coolpix B500 medtem združuje slikovno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in 40-kratni optični zoom, elegantno tanek Coolpix A300 pa ponuja 8-kratni optični zoom. Vsi novinci »govorijo« jezik Snapbridge, ki prek nove Nikonove aplikacije zagotavlja stalno samodejno povezavo med fotoaparatom in pametno napravo ter omogoča enostavno upravljanje s fotoaparatom.
Nikon B700
Nikon B700

Coolpix B700

Nikon Coolpix B700 se ponaša z objektivom Nikkor s 60-kratnim optičnim zoomom, ki je razširljiv na 120-kratni Dynamic Fine Zoom in vsebuje leče iz stekla super ED ter omogoča natančno fotografiranje oddaljenih motivov, kot so npr. luna, prizori v divjini, ali hitro premične motive na športnih dogodkih. Snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K/UHD s hitrostjo 30p zagotavlja posnetke, ki bodo kljubovali času, fotografiranje v surovem formatu RAW (NRW) pa zagotavlja rezultate, primerne tudi za profesionalno postprodukcijo. Fotoaparat s slikovnim tipalom z 20,3 milijona slikovnih točk ima vgrajen sistem samodejnega ostrenja (AF) s funkcijo optičnega zmanjševanja tresljajev (VR) z dvojnim zaznavanjem, katerega rezultat je enakovreden fotografiranju s 5 stopenj daljšim časom fotografiranja od priporočljivih, in stransko krmiljenje zooma za pomoč pri zmanjšanju posledic tresenja fotoaparata. Posnetke lahko kadrirate prek vgrajenega elektronskega iskala ali 7,5-cm/3-palčnega zaslona LCD s spremenljivim kotom – oba se ponašata z ločljivostjo 921.000 točk. Rezultate fotografiranja lahko v trenutku delite prek aplikacije SnapBridge.

Coolpix A900

A900 je opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 20,3 milijona slikovnih točk in objektivom s 35-kratnim optičnim zoomom, razširljivim na 70-kratni Dynamic Fine Zoom. Dogajanje doma lahko ujamete v ostre videoposnetke ločljivosti 4K UHD, posnete v načinu 30p. S 7,5-cm/3-palčnim zaslonom LCD z nagibnim kotom in ločljivostjo 921.000 točk in ročnimi načini osvetlitve (P/S/A/M) lahko ustvarjalnosti pustite prosto pot, rezultate pa lahko v trenutku delite prek aplikacije SnapBridge. Zmogljiva funkcija zmanjševanja tresljajev (VR) zagotavlja zelo ostre fotografije in tekoče videoposnetke, posnete tudi pri največjem zoomu.

Coolpix B500

Coolpix B500 s 16 milijoni slikovnih točk in objektivom Nikkor s 40-kratnim optičnim zoomom (razširljivim na 80-kratni Dynamic Fine Zoom) je prav tako opremljen s stranskim krmilnim elementom zooma za boljšo stabilnost slike pri fotografiranju ali zajemu videoposnetkov. S 7,5-cm/3-palčnim zaslonom LCD z nagibnim kotom in ločljivostjo 921.000 točk se boste lahko poigrali s fotografiranjem iz edinstvenih zornih kotov, z gumbom za hitro vračanje zooma znova ujeli motiv in posneli videoposnetke v polni ločljivosti FullHD.

Coolpix A300

Tanek in eleganten fotoaparat Coolpix A300 z 20,1 milijona slikovnih točk zagotavlja enostavno fotografiranje na poti. Bližinske posnetke lahko preprosto posnamete z objektivom NIKKOR z 8-kratnim optičnim zoomom, ki ga je mogoče razširiti na 16-kratni Dynamic Fine Zoom. Pametni portretni način fotografiranja poskrbi za brezhibne portrete, funkcija samodejnega izbora scenskih načinov pa samodejno optimizira nastavitve fotoaparata.

Snapbridge

Povezovanje pametne naprave z Nikonovim fotoaparatom je enostavno in predvsem enkratno dejanje. Aplikacijo SnapBridge namestite v pametni telefon ali tablični računalnik, vklopite fotoaparat in ga izberite na seznamu razpoložljivih naprav v aplikaciji. Aplikacija SnapBridge ostane s fotoaparatom povezana v ozadju, zato lahko fotografije sproti prenašate med fotografiranjem brez vnovičnega vzpostavljanja povezave. Slike se s fotoaparatom sinhronizirajo tudi, ko je v načinu mirovanja, pri tem pa lahko pametno napravo nemoteno uporabljate še naprej. SnapBridge omogoča neposreden prikaz v živo vsega, kar vidi Nikonov fotoaparat, tudi na zaslonu vaše pametne naprave. Kompozicijo fotografije lahko postavite prek zaslona pametnega telefona ali tabličnega računalnika ter fotoaparat celo sprožite na daljavo.

Coolpix A900 bo na voljo v črni in srebrni barvi po priporočeni ceni 459 EUR, Coolpix B700 v črni in rdeči barvi po 509 EUR, Coolpix B500 v črni, rdeči in barvi slive po 309 EUR in Coolpix A300 v srebrni, črni, rožnati, rdeči in rdeči barvi z ornamentom po 179 EUR. Vsi štirje novi modeli Coolpix fotoaparatov bodo na naših policah 14. aprila.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku