Telefoni
09.09.2011 11:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Virtualizacija na mobilnikih postala resničnost!

Virtualizacijo naj bi bilo mogoče brez upočasnitve uporabljati tako na enojedrnih kot dvojedrnih napravah.
Virtualizacijo naj bi bilo mogoče brez upočasnitve uporabljati tako na enojedrnih kot dvojedrnih napravah.

Podjetje VMware je konec februarja predstavilo platformo Mobile Virtualization Platform (MVP), ki je omogočala poganjanje ločenih profilov na napravah Android. Tu je dejansko šlo za to, da je pametni mobilni telefon poganjal virtualni operacijski sistem. To je uporabniku omogočalo, da je imel v enem fizičnem telefonu kar dve logični napravi.

Čeprav se morda sliši neverjetno, je podjetje VMware najavilo, da bo virtualizacijska tehnologija nared za vsakodnevno uporabo že pred koncem leta. Prednosti virtualizacije bodo najprej lahko koristili lastniki pametnih mobilnikov Samsung in LG. Samsung je potrdil, da bodo prednosti virtualizacije lahko koristili uporabniki pametnih mobilnih telefonov Galaxy S II in tabličnih računalnikov Galaxy Tab 10.1 in Galaxy Tab 8.9. LG naj bi mobilnike pripravil do konca leta.

Virtualizacijska tehnologija Horizon Mobile bo dejansko pisana na kožo predvsem tistim, ki uporabljajo službene mobilne telefone še za zasebne namene. S pomočjo nove tehnologije bo namreč mogoče »izolirati« poslovne aplikacije od zasebnega dela telefona. S tem bo zadoščeno tako strogim zahtevam informacijske varnosti kot varovanja zasebnosti. Upravljavec sistema bo lahko celo določil pravice, ki jih bodo imeli posamezni zaposleni za poganjanje in dostopanje do programske opreme podjetja (na primer povezava VPN). Platforma Android bo s tem postala še uporabnejša, saj že sedaj omogoča povezavo do poslovne infrastrukture (na primer Exchange ActiveSync).

Virtualizacijska tehnologija Horizon Mobile naj bi bila za navadne smrtnike brezplačna. Podjetja bodo plačevala podjetju VMware glede na število uporabnikov. Cene bo VMware žal razkril šele ob uradni predstavitvi.


Prijavi napako v članku